"Parking servis" upozorava: Tablice sa "č, ć, š, ž" tačno upisivati

"Parking servis" upozorava: Tablice sa "č, ć, š, ž" tačno upisivati

Građani koji uplaćuju parking putem sms-a, često ne koriste takozvane dijakritičke znake, odnosno umesto slova č, ć, š, ž, koji im se potencijalno nalaze na tablicama, u poruci potrebljavaju c, s i z.

Za preklapanja koja su ranije tolerisana, zbog povećanog broja registrovanih automobila, kontrolori "Parking servisa" će još neko vreme upozoravati na te greške, nakon čega će početi i sa izdavanjem naloga za posebnu parking kartu.

Novosađani su upućeni u pravila uplaćivanja parkiranja, a trenutak nepažnje, kako kažu, rezultira kaznom, koju ne žele da uplaćuju.

Manje obazrive vozače, iz "Parking servisa" podsećaju na to da ukucavanje slova bez kvačica, može dovesti do toga da uplate parking za tuđi automobil. Ubuduće, takve greške, odnosno poruke, neće se smatrati validnim.

"Najozbiljniji problem se javlja recimo u crvenoj zoni gde postoji vremensko ograničenje zadržavanja, što znači da ukoliko je neko na ovaj način uplatio parking, on je zapravo platio parking nekome ko se već nalazi u crvenoj zoni i na taj način ga onemogućuje da svoje parkiranje produži", kaže Jasna Kovčin iz JKP "Parking servis".

U beloj i plavoj zoni parking se može produžavati neograničeno, po ceni od 30, odnosno 44 dinara za sat. Najduži dozvoljen boravak vozila u crvenoj zoni je dva sata, gde se svaki započeti sat naplaćuje 53 dinara.

Oceni vest:
0
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • neko

  pre 2202 dana i 1 sat

  A sta da rade ljudi koji imaju starije mobilne aparate,na kojima nema tih kvacica za slova?!

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Darko

  pre 2201 dan i 23 sata

  Parkiramo gde?
  Da li je neko iz parking servisa shvatio da je u Novom Sadu postala avantura pronaci parking mesto i to ne samo u zonama.... a oni se bave tehnikalijama naplate...

  Oceni komentar:
  0
  3