"Parking servis" započeo akciju "Ne parkiraj sebično – misli i na druge"

"Parking servis" započeo akciju "Ne parkiraj sebično – misli i na druge"

JKP "Parking servis" predstavilo je danas početak akcije "Ne parkiraj sebično – misli i na druge", kako bi ukazalo na problem nepropisnog parkiranja vozila širom grada.

- Današnjom akcijom želimo da skrenemo pažnju na probleme koje osobe sa invaliditetom imaju u saobraćaju, a pre svega prilikom parkiranja. Slične probleme imaju i biciklisti na biciklističkim stazama, kao i mame na trotoarima, gde često vidimo nepropisno parkirane automobile. Apelujem na vozače da se ne parkiraju sebično, da misle i na druge i da imaju svest o tome da kada se parkiraju na mesto obeleženo za osobe sa invaliditetom, da su nekog sprečili da stane na to mesto i da su ga automatski sprečili da normalno funkcioniše u gradu – izjavio je tom prilikom čelnik "Parking servisa" Stevan Lugonja.

- Postoje sankcije za ovakvo, nepropisno parkirane automobile, ali mi se trudimo da ovakvim akcijama ukažemo na probleme, da vozačima skrenemo pažnju da ni sebe ni druge ne dovode u takve situacije. Suština je baš u onome što kaže i naš slogan: Ne parkiraj sebično, misli i na druge – dodao je direktor JKP "Parking servis".

Ovoj akciji pridružile su se i paraolimpijke Borislava Perić Ranković i Nada Matić, koje su ukazale na problem nepropisnog parkiranja, odnosno zauzimanja parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom, kao i dodatnog dela ovih mesta koji im je neophodan prilikom izlaska iz automobila.

Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative izjavio je da se ovo udruženje i ove godine rado odaziva akciji, jer je sebično parkiranje, posebno na biciklističkim stazama, nešto što mnoge odvraća od vožnje biciklom i da je ovo način da skrenemo pažnju na ovu pojavu.

I "Mame novosađanke" takođe su se pridružile akciji "Ne parkiraj sebično – misli i na druge", te je Nataša Petronijević iz ovog udruženja izjavila da novosadske majke često nailaze na sebične vozače koji blokiraju prolaz na trotoarima i ukazala da među njihovim članicama ima dosta žena čija deca imaju neku vrstu invaliditeta, i da su ovakvi apeli neophodni.

Aktivisti pomenutih udruženja obeležavaće automobile nesavesnih vozača nalepnicama koje svojim sadržajem upozoravaju na ove prekršaje. 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan