"Pauk" služba u Novom Sadu dnevno odnese i do 40 vozila

"Pauk" služba u Novom Sadu dnevno odnese i do 40 vozila

Pronaći parking-mesto, posebno u centru grada, za naše sugrađane već duže vreme predstavlja veoma težak zadatak, te se oni neretko odlučuju, ili su prinuđeni, da se parkiraju na nedozvoljenim mestima. U takvim situacijama, često se susreću s tim da im automobil odnese popularni "pauk".

Pauk služba JКP "Parking servis" upravo je zadužena za održavanje komunalnog reda, uklanjanjem pogrešno i nepropisno parkiranih vozila, ali isključivo po nalogu Saobraćajne policije, Saobraćajne i Кomunalne inspekcije. To preduzeće raspolaže sa šest "pauk" vozila i, kako navode za "Dnevnik", nije planirana kupovina novih.

- U proseku, u toku dana "pauk" ukloni između 35 i 40 vozila – rekao je za taj dnevni list rukovodilac Službe za odnose s javnošću Radovan Jeknić, dodaviši da su cene uklanjanja vozila u celoj Srbiji iste i zavise od njihove mase, odnosno težine.

- U uklanjanju nepropisno parkiranih vozila pomaže nam i veliki broj građana koji nas zovu i iniciraju uklanjanje onih u prekršaju sa zelenih, javnih i nekih drugih površina koje nisu za parkiranje i ostavljanje vozila – kaže Jeknić za "Dnevnik".

Po njegovim rečima, cena uklanjanja nepropisno parkiranog vozila do 800 kilograma, po nalogu ovlašćenog organa iznosi 5.000 dinara, dok je za vozila od 1.901 kilograma i više, zatim teretna vozila do četiri tone najveće dozvoljene mase i autobuse registrovane za 15 putnika, po nalogu ovlašćenog organa cena 20.250 dinara.

Za sve informacije u vezi s vozilima koja su uklonjena po nalogu ovlašćenih organa, kao i za prijave nepropisno parkiranih vozila, važi broj telefona 021 472 41 40.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tanja

  pre 1547 dana i 4 sata

  Zeleni pauk

  Oceni komentar:
  0
  0
 • nedeljko

  pre 973 dana i 8 sati

  U ulici Papa Pavla presek sa bulevarom uvek na trotoaru ima vozila kao i u ulici Stevana Sreća na kraju ulice,ali navedena vozila Pauk i ne dira,ili mu je tako nsredjeno,čuvam slike. Ima ih svaki dan.Dakle nositi ona koja smetaju A oba niko da dignete.pozdrav. već sam pisao ali ništa,nedeljko

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Dario

  pre 678 dana i 21 sat

  ?

  Oceni komentar:
  0
  0