PET KRAĐA DNEVNO: Na meti novosadskih lopova najčešće bicikli i sekundarne sirovine

PET KRAĐA DNEVNO: Na meti novosadskih lopova najčešće bicikli i sekundarne sirovine

Za prva četiri meseca ove godine na području Grada počinjeno je, u proseku, oko pet krađa dnevno.

Kako prenosi novosadski "Dnevnik", tim delima se obično bave slabo situirane osobe, bez dovoljno novca za osnovne potrepštine. Oni cirkulišu po ulicama i atarima, i gde god opaze nešto zgodno za njih, a da se može poneti, dolaze po to i uzimaju. Odnose ono što mogu poneti i prodati. Vrsta transporta im određuje plen. Ako imaju tricikl, onda i kradu manje količine, a ako je u pitanju karavan, apetiti su veći.

Po broju počinjenih dela može se zaključiti kad je cena sekundarnih sirovina, gvožđa, bakra, otišla gore. Pre nekoliko dana su na Temerinskom putu ukradena iz ograđenog dvorišta tri ili četiri prazna prohromska bureta za pivo, iako ih je bilo mnogo više. Taj slučaj je policija odmah rasvetlila. Šteta možda i nije prevelika, ali ako se lopovi namame, posete učestaju, piše "Dnevnik".

- U poslednje vreme uglavnom su na meti kradljivaca bicikli i sekundarne sirovine s otvorenih prostora na kojima nije nešto ograđeno i gde kapije nisu zaključane. Na našem području su, između ostalog, izrazito posećena Najlon pijaca i vangradska naselja. U Čeneju, na primer, nema krađa u poslednje vreme, ali ponekad kradljivci svrate na salaše i u izdvojene kuće van naselja u kojima ljudi borave povremeno. Odatle, najčešće noću, prisvajaju predmete koji bi brzo mogli da se prodaju po povoljnoj ceni, na primer alat, kosačice, cevi, aluminijum... Bio je ranije slučaj da su odneli kapiju, ali to smo rasvetlili. Inače, tamošnji vlasnici ne ostavljaju u kućama vrednije stvari, kao na primer nakit, novac... – izjavio je za "Dnevnik" Dejan Miljaković, zamenik komandira Policijske ispostave na Klisi, koja pokriva najveću teritoriju na području grada. 

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan