PET ŠOPOVI U NOVOM SADU: Ovo su prodavnice koje odskaču od drugih

PET ŠOPOVI U NOVOM SADU: Ovo su prodavnice koje odskaču od drugih

U Novom Sadu, kao i u ostalim gradovima Srbije, postoji veliki broj prodavnica za kućne ljubimce.

Šta više, čini se da u našem gradu nema kvarta u kom ne postoji barem jedna specijalizovana radnja ovakve vrste. Ali, iako su sve manje-više isto ili slično opremljene, postoje i one koje odskaču od drugih.

Reporterka portala mojnovisad.com prošetala je sa svojim psom kroz novosadske pet šopove i uz pomoć svog četvoronožnog prijatelja suzila izbor na pet najboljih prodavnica namenjenih vlasnicima kućnih ljubimaca. 


Zoovet

Zoovet nije klasična prodavnica za kućne ljubimce i dosta se razlikuje od ostalih pet šopova. Zoovet je prvenstveno veterinarska apoteka, koja u svom sklopu ima i veliki asortiman propratne robe za pse, mačke i ostale ljubimce – od hrane, preko poslastica, povodaca, garderobe za četvoronošce, kao i posude za hranu.

U svakoj apoteci, odnosno prodavnici, možete da razgovarate sa veterinarima, a oni će vam velikodušno dati savete, da biste što lakše i brže shvatili svoje obaveze oko novog člana porodice.

U sklopu Zooveta postoji i salon na šišanje i negu pasa, a grumeri su Milica i Stevan.

Ukoliko psa dovedete u Zoovet, možda će ući prljav, ali će izaći kao pravi lepotanko, a vi ćete, dok sređuju vašeg četoronošca, biti bogatiji znanjem o kućnim ljubimcima.

 

Puppy Shop

Puppy Shop, koji se nalazi u cara Dušana 34, nije preterano velik, ali ono što je najbitnije jeste da ova prodavnica ima dušu – koju je u nju unela vlasnica Ceca Vasić.

Uvek ljupka i nasmejana, svačijeg ljubimca pomazi, a lutalice nahrani. Ljubimci čiji vlasnici dolaze u ovaj pet šop, veoma su razmaženi, jer se uvek "ogrebu" za kakvu besplatnu poslasticu. Redovne mušterije su joj Bady, Una, Mrvica, Sofi

Osim vlasničkih pasa, nema tog lutalice u ovom delu grada koji ne poznaje ovu humanu ljubiteljku životinja. Ceca često organizuje i humanitarne akcije kako bi pomogla psima koji žive na ulici, tako da kupovinom nekog proizvoda i vi pomažete napuštenim životinjama.

U ovom pet šopu možete pronaći sve za vaše ljubimce, od hrane, igračaka, kozmetike, kao i četki za sve vrste pasa, poslastice kao i hranu za ptice, leminge, morske prasiće.

 

Majin Puppy Pet Shop

Još jedan odličan pet šop koji se nalazi u ulici cara Dušana, ali na broju 60. Vlasnica prodavnice Maja Vasić, takođe veliki ljubitelj životinja, uvek je nasmejana, vedra, a prvenstveno stručna i uvek raspoložena da vam da savet više.

Vaše ljubimce gleda kao svoje, često ih časti keksićima, a ono po čemu je prepoznatljiva jeste da često pravi velike akcije i pouste na hranu za kućne ljubimce. Maja će vam uvek dati dobar savet, posebno ako imate psa probirača. Preporučiće vam najbolju hranu za ljubimca, a od nje će i vlasnik i njegov pas, mačka ili neka druga životinja izaći zadovoljni. Zato se mnogi vlasnici sa svojim ljubimcima rado vraćaju i postaju stalne mušterije u Majinoj radnji.

 

Pet centar BIG

Savet – u ovaj pet šop ne idite ako u džepu nemate pozamašnu sumu novca, ne zato što je skup, već stoga što nećete moći da odolite raznim đakonijama za vaše ljubimce. Posebno što imaju divne krevete za pse, kao i jastuke, pa će vam se može desiti da, osim svom ljubimcu, kupite jedan jastučić i za sebe.

Za ovaj mega pet šop može se reći da je postao regionalni lider,a počeo je sa radom, davne 1999. godine, sa željom da postane mesto najšire ponude asortimana za kućne ljubimce.


Danas imaju i sopstvenu robnu marku hrane za pse i mačke koja pruža najbolji odnos cene i kvaliteta na tržištu. Ukoliko često pazarite u ovoj radnji, dobićete i karticu na koju imate popust za proizvode kupljene u Pet centru.

Ovde takođe možete da kupite svog novog ljubimca, poput raznih manjih životinjica. Takođe, u ovom pet šopu često organizuju i žurke za kućne ljubimce.

 

Zoo market

 

Još jedan top pet šop u gradu jeste i onaj na Bulevaru cara Lazara 98. Reč je o jedinstvenom centru akvaristike u Srbiji, gde možete pronaći najveći izbor akvarijumskih slatkovodnih ribica u državi, a ima ih preko 300 vrsta.

Posebnu pažnju u Zoo marketu privlače egzotične vrste poput raža, murina, ribe lista, arovana i pirana. Naravno u som asortimanu imaju i opremu i hranu za ostale kućne ljubimce poput pasa i mačaka, kao i igračke i kozmetiku za ove ljubimce.

 


Tekst:
Ljiljana Natošević Milovanović

Oceni vest:
12
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Goran Radinovic

  pre 1164 dana i 18 sati

  D. Jutro
  Xteo bix da pitam da li imate kornjace na prodaju

  Oceni komentar:
  0
  0