Peticija "Zaustavimo nasilje u Novom Sadu"

Peticija "Zaustavimo nasilje u Novom Sadu"

Stranka Zajedno, Demokratska stranka i Srbija centar "Srce", otpočeli su inicijativu "Zaustavimo nasilje u Novom Sadu". U okviru inicijative će se potpisivati peticija koju građani mogu potpisati na štandovima ili onlajn putem.

TEKST NJIHOVE PETICIJE PRENOSIMO U CELOSTI:

"Od tragičnih događaja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima u okolini Mladenovca i Smedereva, u Srbiji kao da se ništa nije promenilo. Zahtevi građanskih protesta, čiji su ciljevi utvrđivanje odgovornosti i otklanjanje uzroka i konteksta usled kojih je došlo do stravičnih tragedija, ne samo da nisu naišli na razumevanje vlasti, nego su konstantno ignorisani od strane režimskih medija i funkcionera vlasti. Predstavnici vlasti, takođe, nisu pristupili nikakvoj širokoj debati koja bi za cilj imala pronalaženje rešenja za stravično nasilje u našem društvu. Međutim, protesti koji traju i dalje šalju jasnu poruku da građani ne žele da žive u zemlji visokog bezbednosnog rizika u kojoj vladaju najgore i najprimitivnije vrednosti. Istovremeno, i građani i građanke Novog Sada su otpočeli sa protestima izražavajući zabrinutost za ličnu i bezbednost svoje dece, zbog enormnog porasta nasilja u našem gradu. Tolerisanje nasilništva od strane naprednjačkih vlasti u Novom Sadu, kao i sumnjive veze naprednjačkih struktura sa kriminalnim pojedincima i grupama, učinili su naš grad nebezbednim a nasilje svakodnevicom! Nasilje se normalizuje i uspostavlja kao parametar prihvatljivih vrednosti, pogotovo među mladima, a naš grad postaje zona straha i osećaja ugroženosti."
 
Oni upućuju sledeće zahteve gradskim vlastima, bivajući, kako kažu, svesni da ako ne izvrše neophodan pritisak, ni do kakvog ozdravljenja našeg grada neće doći. Tvrde sa su njihovi zahtevi jasno formulisani i na njima će insistirati do njihovih ispunjenja.

Zahtevi su:

1. Javno obznanjen i transparentan IZVEŠTAJ Policijske uprave Novi Sad O STANJU JAVNE BEZBEDNOSTI u našem gradu.

2. Organizovanje široke JAVNE RASPRAVE o stanju javne bezbednosti u Novom Sadu, uz učešće političkih stranaka, pojedinaca priznate stručne kompetencije i stručnih civilnodruštvenih organizacija, sa ciljem definisanja mera za povećanje stepena bezbednosti u gradu

3. UKIDANJE SVAKOG OBLIKA indirektne i direktne FINANSIJSKE PODRŠKE iz budžeta i drugih javnih izvora "Novosadskoj televiziji" i internet portalu "NS UŽIVO", zbog toga što promovišu govor mržnje, nasilja i kleveta, ali i konstantno u dužem vremenskom periodu objavljuju lažne vesti i izveštaje o događajima i prilikama u Novom Sadu.

4. RASKID SVIH UGOVORA između Grada Novog Sada, javnih preduzeća, ustanova i institucija čiji je osnivač Grad Novi Sad, SA PREDUZEĆEM "INTERSEC".

Peticiju ćemo, nakon što prikupimo respektabilan broj potpisa, uputiti gradonačelniku, Gradskom veću i odbornicima Skupštine grada – navode u svom saopštenju Stranka Zajedno!, Demokratska stranka, i Srbija centar – SRCE.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Naprdnjacka Smrdija

  pre 294 dana i 14 minuta

  Gde mozemo da potpisemo?

  Oceni komentar:
  0
  0