Petrija po drugi put među Novosađanima

Petrija po drugi put među Novosađanima

Nakon odličnog prijema premijernog novosadskog izvođenja komada "Petrijin venac", ova predstava će, na zahtev publike, po drugi put biti odigrana 14. februara od 20 časova, na Velikoj sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta.

Predstavu je, po motivima istoimenog romana Dragoslava Mihailovića, režirala Jana Maričić, dok su adaptaciju teksta potpisale rediteljka i Mirjana Karanović koja, i ovom prilikom, tumači naslovni lik. Za dizajn zvuka i obradu muzike zaslužan je Dejan Pejović.

Mirjana Karanović se, četrdeset godina kasnije, vraća ulozi Petrije u čijoj se "koži" prvi put našla još kao studentkinja FDU u kultnom filmskom ostvarenju Srđana Karanovića.


U fokusu dramske radnje je razvojni put žene iz unutrašnjosti u prilikama beskrupuloznih društvenih normi i ekstremnog oblika patrijarhata pod velom duševne skučenosti koji će na Velikoj sceni Teatra na Brdu biti predstavljen u formi monodrame. Otvara se pitanje: Kada će "Petrijin venac" zasigurno izgubiti epitet univerzalne priče o požaju žene u patrijarhalnom sistemu? Da li se taj trenutak bliži? Ko je Petrija danas?

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti onlajn – putem sajta i na blagajni SNP-a.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan