Plac u Radničkoj 32 prodat gejming kompaniji za 933 miliona dinara

Plac u Radničkoj 32 prodat gejming kompaniji za 933 miliona dinara

Plac na adresi Radnička 32, koji je urbanističkim planom predviđen za izgradnju višespratinica poslovno-stambenog sadržaja, danas je na javnom nadmetanju kupila kompanija "3lateral" i to po početnoj ceni od 933.039.225 dinara, kao jedini učesnik na toj licitaciji.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ranije je oglasila da prodaje plac od 6. 495 metara kvadratnih, a danas je on i zvanično prodat.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je cilj Grada da barake u Radničkoj br. 32 budu zamenjene novim investicijama, i da se od propalih objekata dođe do modernog, novog IT centra, što je od danas postala i realnost.

– Radnička ulica će dobiti novo ruho i poslovne zgrade koje će znatno izmeniti ovaj deo grada. Naš Novi Sad dobija novi život, novu energiju i sve više se sa pravom pominje kao grad budućnosti i centar informacionih tehnologija u zemlji. Čestitam gejming kompaniji "3lateral", koja se prošle godine priključila kompaniji "Epic Games" i želim im uspešno poslovanje u našem gradu. Oni su obezbedili za svoje poslovanje izuzetno atraktivnu lokaciju koja je u blizini centra grada, fakulteta i Spensa, a ovde će se zapošljavati ozbiljni stručnjaci u IT i gejmerskoj industriji, što će samo vinuti privredu Novog Sada na još viši nivo. Ponosni smo što će lokalitet koji je 20 godina bio potpuno zapušten, a u samom centralnom delu grada, doživeti svoj preporod i obezbediti prosperitet grada i građana na duge staze – rekao je Vučević, a prenosi pres služba Grada.

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sumnjam

  pre 1499 dana i 22 sata

  Sada ostaje da vidimo, kome će taj plac ta grupacija da proda,
  kao i šta će zaista biti sagrađeno tu, do kraja ove bajke.

  Oceni komentar:
  2
  5