Planira se izgradnja javne garaže u Institutu u Kamenici, "manji broj stabala biće uklonjen"

Planira se izgradnja javne garaže u Institutu u Kamenici, "manji broj stabala biće uklonjen"

Na prethodna dva tendera, prošle godine, nije bilo zainteresovanih firmi za projektovanje javne garaže u okviru kompleksa Instituta u Sremskoj Kamenici, kao i saobraćajnih površina i infrastrukture te je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine raspisala novu javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije.

Aktuelnom planskom dokumentacijom objekat je predviđen na prostoru između Institutskog puta i Ulice majora Tepića i, kako se iz projektnog zadatka može primetiti, imaće dve podzemne i isto toliko nadzemnih etaža (2Su+P+2), uz mogućnost parkiranja vozila na krovu, dok su kolski i pešački planirani s Institutskog puta, piše "Dnevnik".

Procenjeno vrednost javne nabavke je 30 miliona dinara, bez poreza, odnosno toliko će koštati izrada projekata, nacrta, elaborata i studije izvodljivosti, uključujući i istražne radove. Tehnička dokumentacija mora biti završena za 300 dana, budući da je na Portalu javnih nabavki navedeno da će toliko trajati sporazum s odabranom projektantskom firmom.

Pošto će garaža biti izgrađena na teritoriji parka, koji je proglašen za spomenik prirode i pod jurisdikcijom je Zavoda za zaštitu spomenika prirode Vojvodine, odabrani projektanti će tehničku dokumentaciju moratu da usaglase s uslovima nadležne institucije.

Od posebnog je značaja izgled objekta, pogotovo fasada orijentisana ka prilaznim putevima, kojima se dolazi do samog kompleksa Instituta. Projektant mora da osmisli objekat u duhu savremene arhitekture, primenom savremenih materijala i tehnoloških rešenja, imajući u vidu da se nalazi u zoni zaštite Spomenika prirode, a u svemu u skladu i prema uslovima izdatih od strane imaoca javnih ovlašćenja – navedeno je u projektnom zadatku.

Maksimalna zona izgradnje je oko 3.184 kvadratna metra, dok je procenjena bruto razvijena površina objekta 13.000 kvadrata, s tim da su u zavisnosti od primenjenih tehničkih rešenja i razrade projekta moguća odstupanja. Po korisnoj površini (više od 1.500 kvadratnih metara), planirana garaža kod Instituta u Sremskoj Kamenici spada u velike. Predviđeno je oko 400 parking mesta, od čega deset odsto mora biti rezervisano za vozila osoba s invaliditetom. Osim toga, deo prostora će biti namenjen za parkiranje električnih i hibridnih vozila, što podrazumeva i instaliranje odgovarajuće opreme za punjenje. U zonama izlaza i ulaza bi trebalo isplanirati prostore za naplatu, kontrolu i obezbeđenje.

Iako je planskom dokumentacijom predviđen objekat Su+P +2, uzimajući u obzir konfiguraciju terena, objašnjeno je da je moguće iskoristiti razlike u visinama, pa projektovati dve poluukopane podzemne etaže. Očekuje se da će na taj način biti obezbeđen veći broj parking mesta i efikasnija iskorišćenost lokacije, prenosi "Dnevnik".

Institutski park – zaštićeno područje 

Park oko bolničkih zgrada projektovan kao park specijalne namene oko Bolnice za lečenje tuberkuloze i drugih plućnih bolesti i predstavlja zakonom zaštićeno područje – spomenik prirode. Park je inače pod zaštitom od 1976. godine, odlukom tadašnje Skupštine grada, a 2016. zona zaštite je proširena.

Novi plan predviđa da parkovski prostor u okruženju Instituta u Sremskoj Kamenici bude maksimalno zaštićen, uz dodatno uređivanje. Manji broj stabala biće uklonjen, zbog proširenja kapaciteta, i to pod odgovarajućim uslovima nadležnog zavoda za zaštitu prirode. Objašnjeno je da parkovska površina predstavlja jednu od osnovnih karakteristika planom obuhvaćenog prostora, kao i da ima dodatnu zdravstvenu ulogu.


Objekte u kompleksu Instituta koriste tri visoko specijalizovane zdravstvene ustanove – instituti za plućne bolesti, onkologiju i kardiovaskulaerne bolesti, a tu se nalazi i Ustanova zajedničkih poslova.

Planom detaljne regulacije, koji je prošle godine bio na javnom uvidu, urbanisti su predvideli proširenje kapaciteta te zdravstvene ustanove, odnosno rekonstrukciju i dogradnju starih, kao i izgradnju novih objekata, između ostalog i dve spratne garaže. Kada je reč o saobraćajnoj infrastrukturi, u planu je rekonstrukcija saobraćajnica, parkinga i trotoara ali i gradnja novih. Kao najveću intervenciju na saobraćajnoj mreži, urbanisti su izdvojili gradnju kružne raskrsnice na centralnom delu platoa. Ta raskrnica biće višenamenska, pa je planirano da tu bude i okretnica za vozila javnog gradskog prevoza, dok bi na centralnom ostrvu kružnog toka mogao da bude prostor za sletanje manjih helikoptera.

Ponude na tender Uprave za kapitalna ulaganja podnose se do 11. maja, a nakon zaključivanja ugovora odabrani projektanti će tehničku dokumentaciju, idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu sa tehničkom kontrolom i izvođački projekat, morati da završe za 300 kalendarskih dana.

Tekst u celosti pročitajte na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan