Plato kod buduće muzičko-baletske škole nosiće ime Melanije Bugarinović

Plato kod buduće muzičko-baletske škole nosiće ime Melanije Bugarinović

Kako javljaju iz Skupštine Grada, članovi Кomisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi prihvatili su na današnjoj sednici predlog da se plato u kompleksu nove muzičke i baletske škole u Novom Sadu nazove po Melaniji Bugarinović, operskoj pevačici, prvakinji Beogradske i državne opere u Beču, velikoj dobrotvorki i osnivačici Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih.

Ovoj odluci, podsećaju iz gradskog parlamenta, prethodilo je povlačenje iz procedure predloga da se po Melaniji Bugarinović nazove jedna ulica u Novom Sadu, koji je prihvaćen na jednoj od prethodnih sednica Кomisije.

Većinom glasova, Кomisija je utvrdila da se ulici u Novom Sadu, parcele 2655/10, 2655/12, 2655/15, 2656/11, 2656/13, 2656/15 i delu parcele 2656/5, na lokalitetu Mali Beograd – Veliki Rit, dodeli naziv po Miodragu Pavloviću, srpskom književniku, pesniku i esejisti, akademiku SANU. Predlog da se jedna od ulica u Novom Sadu nazove po Miodragu Pavloviću došla je od kustosa zaposlenih u Muzeju Vojvodine dr Predraga Bajića, Dejana Bolorina, Aleksandra Boškovića i dr Aleksandra Horvata.

Кomisija je većinom glasova utvrdila da se ulici na lokalitetu Mali Beograd – Veliki rit КO Novi Sad III, parcela 580/19 da naziv po Ignacu Šenu, violinisti, primašu, kompozitoru i koncertmajstoru, nekadašnjem članu Velikog narodnog orkestra Radio-televizije Vojvodine. Ovaj predlog stigao je takođe od grupe kustosa u Muzeju Vojvodine, kao i Marte Nađ.

Na predlog građana Mesne zajednice "Ledinci", Кomisija je prihvatili da se novoj ulici u Ledincima, potes Provalije, da naziv Donje provalije, što u prirodi, kako je objašnjeno, po njenom položaju i lokalitetu i jeste odgovarajući naziv, kaže se na kraju saopštenja iz Skupštine Grada Novog Sada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan