Pljeskavica po tajnom receptu pred Novosađanima

Pljeskavica po tajnom receptu pred Novosađanima

Manifestacija “Dani leskovačkog roštilja” na Ribljoj pijaci, koju organizuje JKP “Tržnica”, počela je danas, a Novosađani će do nedelje, 20. septembra, imati priliku da probaju čuvene leskovačke specijalitete.

U petak, 18. septembra, u 12 sati leskovčani će pred Novosađanima praviti pljeskavicu od 2,5 kilograma bacanjem iz ruke, te će biti ponovljen nekadašnji Ginisov rekord u toj kategoriji.

Po rečima portparola “Tržnice” Marka Tančika, osim specijaliteta sa roštilja Novosađani će moći da kupe ajvar, zimnicu, pečenu papriku, a predstaviće se i jedan proizvođač meda.

- Sve manifestacije koje se tokom septembra i oktobra organizuju na Ribljoj pijaci osmišljene su u okviru manifestacije “Novosadske priče” koja pokazuje da je Novi Sad spreman da prihvati različitosti, jer su naši gosti ljudi iz Subotice, Leskovca, Zlatibora. Pokazalo se i da se  sugrađanima ovakva raznovrsnost ponude na Ribljoj piaci itekako dopada, objasnio je Tančik.

 

 

Direktor Turističke organizacije Leskovca Žikica Nestorović istakao je da će pred Novosađanima tokom naredna četiri dana biti brendirano leskovačko roštilj meso, a to priznanje stiglo im je, kako kaže, iz Brisela.

- Već treću godinu družimo se sa Novosađanima. Nakon jedne od najposećenijih manifestacija u zemlji, Leskovačke roštiljijade, došli smo da promovišemo dva svetski priznata brenda, leskovačko roštilj meso i ajvar. Novosađani će imati priliku da vide najveću pljeskavicu u Vojvodini, od 2,5 kilograma, u koju će biti utkan tajni recept za leskovačko meso, a svi će moći da je probaju, rekao je Nestorović.

 

A, KOLIKO TO KOŠTA: Leskovački ajvar, zimnica i paprika spremljeni su na tradicionalni način, a svoje proizvode Novosađanima će ponuditi šest proizvođača. Za porciju ćevapa Leskovčani traže 300 dinara, mala pljeskavica je 200, velika 300, a leskovačka mućkalica 400 dinara. Tegla ajvara košta 600, peglana paprika je 750, sok od paradajza 200, feferoni od 100 do 150, suva paprika 200, džem 350, a tegla meda 800 dinara.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Shin Sekai

  pre 3129 dana i 7 sati

  Mala pljeskavica 200 dinara? Velika (verovatno normalna) 300? Kao neko ko jeo pljeskavicu u Leskovcu, moram reci da zaista ne vredi te novce.

  Oceni komentar:
  1
  2