Počela legalizacija bespravnih objekata

Počela legalizacija bespravnih objekata

Dva meseca nakon donošenja Zakona o ozakonjenju bespravnih objekata, legalizivane su prve kuće. Iz resornog ministarstva pozivaju građane da sada, jednostavnije i povoljnije legaliziju svoje objekte, jer druge prilike kažu, neće biti. Oni koji su I nakon donošenja zakona gradili nelegalno, mogu očekivati rušenje.

Tioslav Petrović iz Rakovice, među prvima je dobio rešenje o ozakonjenju svoje kuće. Za dom od 350 kvadrata u Ivanjičkoj ulici, zahtev za legalizaciju prvi put je podneo još 2003. godine.

- Nije to toliko skupo, to je jeftina stvar, to je korisno za svakog ko god je vlsmik objekta da resi to na vreme, da ne bude kasnije.. kad je sad toliko povoljno da se resi I svako treba da bude svestan da svoj objekat ozakoni, ne samo za njega nego I za decu, unučad, praunučad - kaže Tiosav.

- Prvo ozakonjenje u Rakovici po Zakonu o ozakonjenju bespravno izgrađenih objekata urađeno je brzo, kratko i jeftino - upravo onako kako je Vlada i predvidela, rekla je ministarka, Zorana Mihajlović.

Skoro 700 hiljada vlasnika nikada nije podnelo zahteve za legalizaciju objekata, a isto toliko ih jeste podnelo u prethodnom periodu, navela je ona.

- Kuće onih koji su bez dozvole počeli ili nastavili da grade nakon usvajanja tog zakona, a to je u prethodna dva meseca, sigurno će biti srušene na osnovu satelitskih snimaka - rekla je Mihajlovićeva o dodala da su u Beogradu već spremna rešenja za rušenje pojedinih objekata.

Prema njenim rečima, plan je da se ozakonjenje završi tokom 2016.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan