Počele "Praznične mrazolije" na Spensu

Počele "Praznične mrazolije" na Spensu

Na Spensu su danas otvorene "Praznične mrazolije", a ova manifestacija trajaće do 24. decembra, svaki dan od 16 do 20 časova. Manifestaciju organizuje Udruženje građana „Želja“.

Otvaranju "Mrazolija"prisustvovala je članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov.

- Grad uvek pozdravlja organizovanje manifestacija za najmlađe sugrađane, posebno u vreme praznika kada svi treba da se podsetimo da su ljudske vrednosti najvažnije vrednosti. Grad Novi Sad vodi odgovornu socijalnu politiku i brine o svim članovima zajednice podjednako. Da bi sistem socijalne zaštite dobro funkcionisao neophodna je saradnja državnih institucija sa nevladinim sektorom. Kroz taj vid saradnje jačamo uzajamnu empatiju, solidarnost i humanost koje su tako dragocene u današnje vreme - rekla je Branka Bežanov poželevši svoj deci i njihovim roditeljima da predstojeće praznike provedu u radosti, zadovoljstvu i ljubavi.

Prema rečima predstavnice organizatora Maje Bolehradski cilj manifestacije je da se kod dece i mladih podstakne odgovorno odrastanje u duhu solidarnosti, humanosti i kreativnosti.

U okviru "Prazničnih mrazolija" biće održani zabavni i revijalni programi, kulturno – umetnički programi i tematske izložbe, uz učešće učenika osnovnih škola, dece predškolskog uzrasta i štićenika Doma iz Veternika, Svratišta za decu ulice, SOS dečjeg sela iz Sremske Kamenice i mnogih drugih.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan