Počeli pripremni radovi na ozelenjavanju Limana 2 i ulice Stevana Milovanova

Počeli pripremni radovi na ozelenjavanju Limana 2 i ulice Stevana Milovanova

Radnici "Gradskog zelenila" počeli su realizaciju dva nova projekta koje finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Radi se o uređenju i ozelenjavanju ulice Stevana Milovanova, kao i bloka na Limanu 2 između ulica Narodnog fronta, Boška Buhe, dr Ivana Ribara i Blagoja Parovića.

U ulici Stevana Milovanova u toku je orezivanje 18 stabala i vađenje šest starih panjeva. Potom sledi nasipanje zemlje i na kraju sadnja 15 stabala lišćara i četinara. Biće posađena živa ograda od 2.067 sadnica ligustruma u dužini od 230 metara, a biće rekonstruisan i travnjak površine 770 m2  kaže se u saopštenju ovog gradskog preduzeća.

Na Limanu 2 radnici "Gradskog zelenila" poslednjih nekoliko dana orezuju stotinak stabala na prostoru između zgrada u bloku od ulice Narodnog fronta do Blagoja Parovića, uključujući i poprečne ulice Boška Buhe i dr Ivana Ribara. Zbog bezbednosti građana biće skraćene krošnje nekoliko jablanova.

Po završetku vegetacionog perioda taj deo Limana 2 biće bogatiji za 125 novih stabala, među kojima su najzastupljenije vrste javor, kesten, kedar, glog i hrast. Biće posađene i 172 sadnice visokog, kao i 628 sadnica srednje visokog šiblja, kao i živa ograda u dužini od 165 metara.

Projektom je obuhvaćena i rekonstrukcija travnjaka na površini od 102 m– saopštavaju nam iz "Gradskog zelenila". 

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan