Počelo prijavljivanje građana za direktnu pomoć države, od 5. maja prijave i preko kol-centra

Počelo prijavljivanje građana za direktnu pomoć države, od 5. maja prijave i preko kol-centra

Prijavljivanje građana Srbije za direktnu pomoć od 60 evra, u okviru trećeg paketa pomoći države u borbi protiv pandemije, počelo je noćas, od ponoći, na portalu Uprave za trezor.

Kako je ranije precizirao ministar finansija Siniša Mali, prvih 30 evra punoletnim građanima biće isplaćeno u maju, a drugih 30 evra u novembru.

Penzioneri, korisnici novčane socijalne pomoći i ljudi u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju, a novac će im biti uplaćen automatski, prenosi Tanjug.

Za pomoć države možete da se prijavite lako i brzo i to u samo dva koraka.

Kada odete na sajt Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs, pojaviće se obrazac "podnošenje prijave" na koji treba da kliknete.

Potom se otvara stranica na kojoj treba da se unesu lični podaci: JMBG, broj lične karte, kao i banku u kojoj je otvoren račun. Ukoliko nemate već otvoren račun, u padajućem meniju treba da odaberete banku preko koje želite da vam bude isplaćen novac. Tako će vam biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Kada potvrdite da ste uneli tražene podatke pojaviće se obaveštenje o uspešnoj prijavi.

Od petog maja počeće prijavljivanje i putem kol-centra, broj telefona biće naknadno objavljen, a prijavljivanje će trajati do 15. maja.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan