Počelo prijavljivanje za besplatne IT kurseve u Novom Sadu

Počelo prijavljivanje za besplatne IT kurseve u Novom Sadu

Od osnivanja ove škole 2018. godine do danas, 49% polaznika je dobilo posao u IT kompanijama, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije.

Besplatna i neprofitna škola IT Bootcamp, nastavlja svoj rad i u 2021. godini i to na četiri lokacije: Novi Sad, Beograd, Niš i Kragujevac. U aprilskom ciklusu u ponudi su tri vrste kurseva: Testiranje softvera (QA), Razvoj veb stranica (PHP) i Razvoj veb stranica (JS). Proces prijavljivanja je u toku i završava se u ponedeljak 1. marta 2021. godine u 23.59 časova.

Škola je osnovana od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno obrazuje u sferi informacionih tehnologija. Ona pruža šansu motivisanim i vrednim pojedincima koji žele da naprave prvi korak ka IT svetu.

IT Bootcamp je u 2020. godini pokrenuo kurseve u Novom Sadu kao i na Kosovu i Metohiji. U 2021. u program je uključen i Kragujevac, kao novi grad čiji građani mogu da se prijave za besplatne IT kurseve. Zbog situacije sa korona virusom škola realizuje nastavu onlajn. Kursevi su prilagođeni tržišnim potrebama i praktičnom radu, uz dodatne pripreme polaznika za predstavljanje kompanijama.

Sve o uslovima prijave, kao i formular, možete naći na veb sajtu škole.

Oceni vest:
12
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Verica Narancic

  pre 1178 dana i 21 minut

  Gde se odrzava kurs u Novom Sadu?

  Oceni komentar:
  5
  10
 • Ivana

  pre 1177 dana i 13 sati

  Postovani,ja sam iz Novog Sada,da li ima besplatnih kurseva i za nas ili samo za Bg? Posto se na prijavnici na sajtu mogu prijaviti samo za Bg

  Oceni komentar:
  2
  1
 • Nemanja

  pre 1177 dana i 2 sata

  Pozdrav ja sam Nemanja. Zainteresovan sam da se obucavam u It sektoru. Hvala na vremenu.

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Prdislav Miđiđojlović

  pre 1177 dana i 1 sat

  Voleo bih da nas neko od kursista obavesti kakav je kvalitet nastave.
  Jer, obično ako se radi o besplatnom kursu, pa još ako to finansira neka strana sila (za nas su sve strane države u praksi strane sile) onda se osim obećane nastave može očekivati i upliv politike, odnosno na predavanjima čujete određene "istine" zbog kojih je čitava ta priča i osmišljena.
  Skraćeno, pranje novca ili propaganda.

  Oceni komentar:
  2
  3