Počelo useljenje studenata s invaliditetom u novosadske domove

Počelo useljenje studenata s invaliditetom u novosadske domove

U toku je useljenje studenata s invaliditetom i studenata iz društveno osetljivih grupa u domove Studentskog centra "Novi Sad".

Prema utvrđenoj rang listi, smeštaj je dobilo 120 studenata s invaliditetom i 102 studenta iz društveno osetljivih grupa. U Novom Sadu će najveći broj studenata s invaliditetom i studenata rekonvalescenata biti smešten u studentskom domu "Slobodan Bajić".

Svih 10 studentskih domova imaju izgrađene rampe za olakšan pristup osobama s invaliditetom, a unutar Službe smeštaja funkcioniše Kancelarija za smeštaj studenata iz društveno osetljivih grupa kako bi im olakšala proces konkurisanja, useljenja i stanovanja, napominju iz Studentskog centra. Rok za useljenje je 6. decembar, kada ističe i rok za useljenje studenata starijih godina.

U osam domova u Novom Sadu i dva doma u Somboru i Zrenjaninu trenutno boravi 2.627 studenata, a u velikoj studentskoj menzi dnevno se pripremi između 4.500 i 5.000 obroka. Nakon 6. decembra, kada se završi useljavanje, u domovima će biti smešteno 3.006 studenata.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan