Počeo je regionalni virtuelni sajam obrazovanja "Na koji ćeš faks?"

Počeo je regionalni virtuelni sajam obrazovanja "Na koji ćeš faks?"

Na digitalnoj internet platformi otvoren je treći virtuelni sajam obrazovanja pod nazivom "Na koji ćeš faks?", koji predstavlja više od 200 visokoškolskih ustanova iz Srbije i okolnih zemalja.

U odnosu na prethodne dve godine, sajam će ovog puta biti održan na regionalnom nivou, što znači da će prikazati mnogobrojne visokoškolske ustanove iz zemalja bivše Jugoslavije – iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije, piše Blic.

Na otvaranju sajma su govorili prof. dr Aleksandar Kavčić, srpski naučnik, Nikola Gajić, glumac, Mirela Salihović, mlada scenaristkinja, Teodora Miljković, specijalista za digitalni marketing i PR, kao i prof. dr Bojan Tubić, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, koji je svečano otvorio regionalni virtuelni sajam obrazovanja.

Mi smo prepoznali vrednost ovog projekta i sajam će imati veliku podršku Ministarstva. Ovo je jedna ideja koja će opstati i koja već sad doprinosi da prevladamo najveći izazov, a to je problem pandemije da sačuvamo zdravlje svih, gde smanjujemo kontakte uživo, a prosto svi dobijaju informaciju na jasan, pregledan način i u realnom vremenu, a uz minimalne troškove, odnosno samo uz internet konekciju – istakao je prof. dr Tubić, pomoćnik ministra.

S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost održavanja tradicionalnih sajmova, kao i drugih događaja promotivnog karaktera, visoke škole i fakulteti su sprečeni da srednjoškolcima predstave svoje studijske programe. Shodno tome, tim "Friendly HR-a" je iz želje da ponudi adekvatno rešenje u uslovima pandemije, došao na ideju da pokrene digitalnu platformu na kojoj će prikazati brošure, video materijale, korisne linkove i informatore o upisu različitih visokoškolskih ustanova.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan