Počinje gradnja Hitne pomoći na Telepu

Počinje gradnja Hitne pomoći na Telepu

JP "Zavod za izgradnju grada" u likvidaciji konačno je završio tender i izabrao izvođača radova koji će izgraditi zgradu Hitne pomoći na Telepu, saznaje 021.rs.

Posao je dodeljen konzorcijumu koji predvodi novosadska firma "Graditelj NS" i izgradnja će biti plaćena skoro 410 miliona dinara.

Pored "Graditelja NS", u izgradnji će učestvovati i novosadske firme "KLM inženjering TM", "Elektrotim", Građevinski biro "Axis" i beogradska preduzeća "Deneza M inženjering" i "Graditelj – Beograd", a podizvođači su "Izohem" iz Sremske Kamenice i novosadske "Vega" i "Euromed group". 

Oni su posao dobili jer su ponudili najnižu cenu, a drugi učesnici na tenderu bili su konzorcijumi oko preduzeća "Dijagonala" i "Gat", oba iz Novog Sada.

U budžetu Novog Sada za ovu investiciju, uz sufinansiranje iz budžeta Vojvodine, obezbeđeno je 535 miliona dinara, tako da ovaj put neće biti problema oko finansiranja radova.

Na izgradnju zgrade Hitne pomoći čeka se nekoliko godina, a prošlogodišnji tender za izbor izvođača radova na kraju je i poništen zbog manjka sredstava u budžetu.

Zgrada Hitne pomoći biće sagrađena na uglu Bulevara patrijarha Pavla (nekadašnji Somborski bulevar), Jastrebačke i Ulice Ilariona Ruvarca, na parceli od preko 3.000 kvadrata. Imaće tri sprata, ukupne površine 2.700 kvadrata i veliku garažu od 2.300 kvadrata.

Ovaj objekat će omogućiti da Zavod za hitnu medicinsku pomoć, celu deceniju nakon izdvajanja iz Doma zdravlja, konačno dobije svoj prostor.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan