Počinje izgradnja kompleksa "Gradskog zelenila"

Počinje izgradnja kompleksa "Gradskog zelenila"

Na poslednjoj sednici Skupštine grada usvojena je odluka kojom se "osvežava" nalog "Gradskom zelenilu" da se iseli i iz svog rasadnika na Futoškom putu.

Za novi kompleks, u kojem će, osim rasadnika i upravne zgrade, biti garaže i radionice neophodne „Zelenilu“, određena je parcela prekoputa Najlon pijace, omeđena Temerinskim putem i ulicama Otokara Keršovanija i Stefana Dečanskog. „Dnevnik“ je došao do situacionog prikaza urbanističkog rešenja buduće centrale „Gradskog zelenila“, čija će izgradnja, kako kaže savetnik direktora za medije Ivan Nožinić, početi u najskorije vreme.

– Posle dugog niza godina „Gradsko zelenilo“ bi trebalo da zauzme mesto lidera u regionu kada je u pitanju naša osnovna delatnost – projektovanje, podizanje i održavanje zelenila – kaže Nožinić. – „Gradsko zelenilo“ je spremno da krene u realizaciju projekta koji će nas upravo i dovesti do liderske pozicije u regionu.

Projekat o kojem se dugo pričalo, a to je izgradnja novog rasadnika površine 8,5 hektara prekoputa Najlon pijace, kreće u realizaciju u najskorije vreme. Pripremni radovi su uveliko u toku. Formiran je tim koji će rukovoditi celim projektom. Na konkursu je izabran idejni projekat novog rasadnika sa svim pratećim objektima, troškovi idejnog rešenja iznose 2,8 miliona dinara, a uskoro nas čeka i pokretanje procedure javne nabavke za izgradnju svih objekata na novoj lokaciji.

Po njegovim rečima, u sklopu novog rasadnika predviđena je izgradnja novih staklenika i savremenog garden centra.– U rasadniku na Futoškom putu 48, koji će još kratko vreme biti u upotrebi, mnogi staklenici su gotovo neupotrebljivi. Cilj izgradnje novih je mnogo veća i kvalitetnija proizvodnja cveća nego što je to bio slučaj poslednjih godina, kada se ono uglavnom uvozilo iz inostranstva. Više prodajne cene cveća dovele su do toga da nismo bili dobro pozicionirani na tržištu u odnosu na konkurenciju kada je reč o uslugama trećim licima i maloprodajnim cenama cveća u našim cvećarama. Sada će se situacija u potpunosti izmeniti – smatra Nožinić.

Ostatak teksta možete pročitati OVDE!

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan