Počinje prodaja jelki s busenom u Novom Sadu

Počinje prodaja jelki s busenom u Novom Sadu

Uoči božićnih i novogodišnjih praznika JKP "Gradsko zelenilo" počinje prodaju jelki sa busenom.

Ove godine prodaja će se odvijati na četiri lokacije: na Trgu slobode, u Limanskom parku, na platou ispred Spensa i kod crkve na Novom naselju.

U okviru manifestacije "Winter fest" nalazi se štand preduzeća "Gradskog zelenila", a radno vreme je svakog dana od 8 do 21 sat.

Od subote 15. decembra prodaja počinje i u Radnoj jedinici "Liman" u Limanskom parku na Bulevaru despota Stefana svakog radnog dana od 7 do 15 sati, dok su preostale dve lokacije plato ispred Spensa i površina u blizini crkve na Novom naselju.

Na Spensu i na Novom naselju štandovi će raditi od 9 do 17 sati. Cene jelki visine 1,2 metra je 1.600 dinara, one do 1,7 su 1.800, a za one preko dva metra visine potrebno je izdvojiti 2.000 dinara.

- Jelke sa busenom ne bi trebalo držati u blizini izvora toplote, prilikom kićenja treba paziti da se ne ošteti vrh drveta, jelku je potrebno svakodnevno orošavati, a zalivati dva do tri puta nedeljno vodom koja je prethodno odstojala nekoliko sati na sobnoj temperaturi – saopštavaju u "Gradskom zelenilu" uz napomenu da to preduzeće i ove godine nudi isključivo jelke sa busenom, kako bi, posle praznika, one bile vraćene u zemlju i na taj način im bio produžen život.

Ukoliko građani žele da jelke posade na javnoj površini, potrebno je da se obrate "Gradskom zelenilu" na 21-00-266, bez obzira na to gde su kupili sadnice.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Marica

    pre 865 dana i 21 sat

    Molila bi vas da me obavestite za živu jelku ispre Spensa!
    Hvala

    Oceni komentar:
    0
    0