Pod katancem više od 5.000 šahtova u Novom Sadu

Pod katancem više od 5.000 šahtova u Novom Sadu

Zaključavanjem rešetaka i slivnika JKP "Vodovod i kanalizacija" sprečava krađe i štiti prolaznike i vozila.

Nekad uobičajena slika na ulicama našeg grada – šahtovi bez poklopca i slivnici bez rešetaka, otići će u prošlost. JKP "Vodovod i kanalizacija" će sistemom takozvanog unutrašnjeg zaključavanja rešetaka i promenom materijala od kojeg se prave poklopci za šahtove, pokušati da zaustave organizovane kradljivce koji su tokom samo jedne noći znali da odnesu i više od 20 poklopaca, pišu "Večernje novosti".

Procenjuje se da je na taj način godišnje kod otkupljivača sekundarnih sirovina završavalo i više od 1.000 poklopaca i rešetaka, a dešavalo se da je posle "dobre" noći za lopove, u maganicima ovog gradskog poreduzeća ponestajalo zaliha za zamenu ukradenih delova.

Kako za "Novosti" kaže portparolka JKP "Vodovovod i kanalizacija" Borislava Pejanović, situacija se brzo promenila, krađa je manje, kao i odštetnih zahteva povređenih prolaznika koji su povređeni zbog teških padova u nezaštićene otvore. "Vodovod" je za ovu vrstu isplata, kao i za štete na automobilima, godišnje morao da izdvoji desetine miliona dinara.

- Imali smo na desetine sudskih sporova za nadoknadu štete, od kojih su neki svakako bili i "sumnjivi", a štetu je plaćalo naše komunalno preduzeće i gradski budžet – navodi Pejanović za beogradski dnevni list.

- Sada smo, zahvaljujući sistemu unutrašnjeg zaključavanja rešetaka, koji smo postavili na više od 5.000 otvora, i promenom materijala od kojeg se prave poklopci, troškove sveli na minimum – dodaje ona.

PRIJAVITE NESTANAK: ILI OŠTEĆENJE: JKP "Vodovod i kanalizacija" ovom prilikom poziva građane da prijave svaki slučaj nestanka ili oštećenja poklopca šahta ili slivničke rešetke. Mogu da pozovu kol-centar na broj telefona 0800 333 021 i prijave slučaj.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ubitacni

  pre 2003 dana i 17 sati

  Brača kradu.

  Oceni komentar:
  0
  1