PODBARA: Planom detaljne regulacije predviđeni još jedan vrtić, garaža s 200 mesta, park za rekreaciju...

PODBARA: Planom detaljne regulacije predviđeni još jedan vrtić, garaža s 200 mesta, park za rekreaciju...

Za deo Podbare okružen Almaškim krajem na jugu, Salajkom na zapadu, ulicom Filipa Višnjića na istoku i magistralnom prugom na severu planirana je rekonstrukcija ulica i javnih objekata, kao i izgradnja novih objekata javne službe.

Kako se navodi u dokumentaciji objavljenoj na sajtu JP "Urbanizam", predškolska ustanova planira se u ulici Đorđa Rajkovića na lokaciji nekadašnjeg kompleksa "Nive" i "Napretka". Postojeći objekat zdravstvene ustanove u ulici Jug Bogdana ne zadovoljava savremene standarde i potrebe stanovnika ovog kraja. Naime, u pitanju je prizemna kuća koja ni veličinom, a ni stanjem nije pogodna za ovu namenu. Kako je navedeno u planu detaljne regulacije, objekat je planiran za proširenje ili zamenu. 

Između ulica Đorđa Rajkovića i Filipa Višnjića planira se park za sport, rekreaciju i odmor, a  planira se formiranje drvoreda u pojedinim ulicama, a trebalo bi i da se parcele namenjene za predškolsko i osnovno obrazovanje zaštite zelenim pojasom koji će sadržati i visoku i nisku vegetaciju.

U bloku oivičenom ulicama Gundulićevom, Tekelijinom, Bele njive i Novom 1 trebalo bi da bude izgrađena višespratna garaža, kapaciteta od oko 200 mesta.

Osim toga, pojedine ulice u naselju će biti sređene i proširene, a traži se i rešenje za nedostatak pešačkih i biciklističkih staza, kao i parking mesta.

Detaljni plan regulacije Podbare možete pogledatI OVDE

Oceni vest:
9
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Kovács

    pre 1873 dana i 6 sati

    Živi bili pa videli...

    Oceni komentar:
    0
    0
  • Zora Pekez

    pre 1864 dana i 19 sati

    Primedba na Plan detaljne regulacionog plana MZ PodbaraN.sad 19.02.2019

    Primedba je stara koliko i pocetak rusenja Podbare i gradnje visespratnica. Godinama smo se borili za vecu spratnost kako bi bolje prosli u trgovanju sa investitorima kod davanja porodicnih kuca na rusene.
    Ucinjeno je nesto , podignuta je spratnost ali je smanjena osnova tako da je sve ostalo isto, povrsina izgradjenih buducih zgrada ostala je ista.
    Konkretno moja primedba se odnosi na Gundulicevu ulicu. Ostalo je jos malo starih kuca ali bas zbog niske spratnosti i svega predhodno navededenog ne mogu da se zakljuce ugovori o rusenju koji bi zadovoljili obe strane.
    Treba povecati spratnost na V+potkrovlje, ili povecati osnovu zgrada, ili dozvoliti krilo u dubinu placa na taj nacin bi konacno nasli neko resenje obe zinteresovane strane.
    Molim vas da prihvatite ovu primedbu.
    Unapred zahvalna
    Zora Pekez
    Gunduliceva 31a
    Novi Sad
    19.02.2019

    Oceni komentar:
    1
    0