Podeljena polovina vaučera za odmor, najviše se traže banje

Podeljena polovina vaučera za odmor, najviše se traže banje

Od početka godine država je podelila 47.297 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji. Na šalterima Pošte širom zemlje svakodnevno se prijavi nekoliko hiljada građana, pa je sve izvesnije da će već do polovine januara biti razdeljeno svih 100.000 „čekova“ u vrednosti od 5.000 dinara. Prošle godine iz budžeta je bio dodatno izdvojen novac za još 50.000 vaučera.

Tokom prošle godine, posle planiranih 500 miliona dinara za 100.000 vaučera, Ministarstvo je uspelo da obezbedi sredstva u budžetu za još dodatnih 50.000 vaučera, odnosno 250 miliona dodatnih sredstava. I tada je u rekordnom roku od jednog i po dana, podeljeno 20.000 vaučera − rekla je  ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, prenosi Biznis.rs.

Prema njenim rečima, vaučeri su se pokazali kao izuzetno uspešna mera za razvoj domaćeg turizma i promociju novih destinacija u Srbiji. To je i dobra mera za oporavak domaćeg turizma, u uslovima pandemije.

Prošle godine smo imali puno razumevanje Ministarstva finansija da se omogući dodatno finansiranje iz budžeta u ove svrhe − istakla je Matić i dodala da će se o tome razgovarati i ove godine, uzimajući u obzir ukupno interesovanje građana i koristi za turističku privredu.

U Pošti Srbije kažu da je od prijavljenog broja najviše bilo penzionera, njih 28.594. Zatim slede zaposleni, 12.837 i nezaposleni 4.538. Najviše građana prijavilo se u Kruševcu.

Mesta za koja se najviše traže vaučeri su banje u Srbiji, ali i planine. Vrnjačka Banja, Sokobanja, Prolom i Lukovska prednjače. Tu su Zlatibor, Kopaonik, Divčibare i Tara.

Vaučeri se mogu koristiti za smeštaj, i to u trajanju od najmanje pet noći.

Biznis.rs

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan