Podignuta optužnica za ubistvo u dvorištu OŠ "Svetozar Marković Toza"

Podignuta optužnica za ubistvo u dvorištu OŠ "Svetozar Marković Toza"

Nakon završetka istrage, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv okrivljenog Marka Sikirice (20) zbog opravdane sumnje da je 18. maja ove godine oko 21 sat u dvorištu Osnovne škole "Svetozar Marković Toza" izvršio krivično delo (običnog) ubistva.

Kako prenosi "Dnevnik", dva dana nakon događaja, naredbom Višeg javnog tužilaštva o sprovođenje istrage, okrivljenom se stavilo na teret krivično delo teško ubistvo, odnosno da je iz niskih pobuda 18. maja oko 20.40 sati u dvorištu pomenute škole lišio života Željka Pantelića (23), zbog navodne ljubomore prema oštećenom koji je bio u emotivnoj vezi s maloletnom M. F. (16).

U toku postupka saslušan je okrivljeni Marko Sikirica, koji je negirao delo, saslušano je osam svedoka, a u toku postupka je urađeno psihološko veštačenje okrivljenog, sudskopsihijatrijsko veštačenje i veštačenje bioloških tragova, navodi novosadski dnevni list.

Njemu je 20. maja određen pritvor rešenjem sudije Višeg suda za prethodni postupak, koji je više puta produžavan, poslednji put rešenjem vanpretresnog veća novembra ove godine.

- Od samog početka postupka moj stav je bio da se ne može raditi o teškom ubistvu iz člana 114, već o blažem krivičnom delu – izjavio je juče za "Dnevnik" branilac okrivljenog, advokat Ljubomir Apro, dodavši da zakonski rok za davanje odgovora na optužnicu još nije protekao te da njegova advokatska kancelarija detaljno analizira i proučava zaprimljenu optužnicu i da će u zakonskom roku izjaviti odgovor na nju.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mihajlo

  pre 1541 dan i 2 sata

  Ovo "blaze" para mozak...

  Oceni komentar:
  0
  2