Podnošenje zahteva za elektronske zdravstvene knjižice moguće i u poštama

Podnošenje zahteva za elektronske zdravstvene knjižice moguće i u poštama

Građani koji do sad nisu podneli zahtev za izdavanje elektronske zdravstvene knjižice, moći će to da urade do 31. decembra i na šalterima "Pošta Srbije".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouoprave, pravo podnošenja zahteva imaju sva fizička lica sa aktivnom prijavom na zdravstveno osiguranje, pri čemu šalterski službenici popunjavaju zahtev, a građani daju na uvid ličnu kartu, staru zdravstvenu knjižicu ili podatak o ličnom broju osiguranika.

- Tokom podnošenja zahteva, neophodno je da se građani opredele da li žele da im se nova zdravstvena kartica isporuči na adresu osiguranika, ili da je preuzmu u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), a na istom šalteru na kom se vrši podnošenje zahteva, vrši se i uplata troškova za izdavanje zdravstvene kartice – kaže se u saopštenju.

Osiguranici se mogu raspitati o postupku prijema zahteva za izdavanje, kao i o dostavi zdravstvenih kartica putem kontakt-centra "Pošta Srbije" na broj telefona 011 360 77 00, svakog dana od 8 do 20 časova, kao i nedeljom od 8 do 15 sati.

Poručivanje zdravstvenih kartica putem nacionalnog Portala e-Uprava počelo je 10. novembra, a krajnji rok za podnošenje zahteva je 31. decembar.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan