Pogledajte kako će izgledati Pozorišni trg nakon rekonstrukcije (FOTO)

Pogledajte kako će izgledati Pozorišni trg nakon rekonstrukcije (FOTO)

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je 22. maja 2020. godine javnu nabavku za izvođača radova u centru Novog Sada.

Nakon sprovedenog arhitektonskog konkursa na kojem su pobedili Igor Jelena Čubra, uređen je projekat za izvođenje Pozorišnog trga u Novom Sadu kojeg potpisuje novosadski biro DBA na čelu sa arhitektom Đorđom Bajilom kao i Andzor engineering, saznaje Gradnja.rs.

Gradska uprava je izdala svojevremeno građevinsku dozvolu za prvu fazu parternog uređenja, a 22. maja 2020. raspisana je javna nabavka za izvođača radova.

Memorijalna traka, informativni stub, svetlosna linija, fontana

Na osnovu prezentovane konkursne dokumentacije, može se detaljnije videti izgled Pozorišnog trga koje je prvobitno prezentovano u januaru ove godine. Na novim renderima može se detaljnije videti partnerna fontana, različite kontinualne klupe sa punjačima za telefone od koje jedna dužine 38 metara, parking za bicikle, česme kao i perforirana autobuska stajališta.


Kao uspomena na nekadašnju Malu jevrejsku ulicu, u nivou postaviće se memorijalne traka, širine 40 centimetara i ukupne dužine oko 160 metara, koja se ka Bulevaru Mihajla Pupina uzdiže u vidu informativnog stuba. Podaci na memorijalnoj traci zamišljeni su kao "protok vremena" grada Novog Sada, od prve naseobine do današnjih dana. Uz memorijalnu traku biće postavljeno podno osvetljenje koje će formirati svetlosnu liniju i dati posebnu atmosferu obnovljenom Pozorišnom trgu.


Informativni stub sa touch-screen ekranom biće visine 7 metara a na njemu će se prikazivati tačno vreme i datum. Od urbanog mobilijara tu je i uređaj za turističku digitalnu signalizaciju kao i digitalna tabla SNP-a.

Za popločanje su predviđene granitne pločebeton Artevia na parterima kao i kamene kocke. Planirana je sadnja listopadnog drveća, zimzelenog žbunja kao i sezonskog cveća.

 

Oceni vest:
6
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nv

  pre 1373 dana i 23 sata

  Nerade ni postojece Fontane a gradska vlast trosi pare na izgradnju nove.Fontana kod bivseg Norka neradi vec dosta dugo.Bolje te pare ulozite u deciju bolnicu,tamo je hitnije!

  Oceni komentar:
  6
  28
 • Pera

  pre 1373 dana i 17 sati

  Digitalni stub koji će da pokazuje tačno vreme i datum!!!
  O, bože kako kreativno i tako neophodno :(

  Oceni komentar:
  3
  25
 • Nikola

  pre 1372 dana i 12 sati

  Ta fontana kod Norka je toliko ruzna da bi bilo mnogo pametnije da je sakriju nego obnove..

  Oceni komentar:
  2
  8