Pojedine stvari u spavaćoj sobi treba čistiti bar jednom nedeljno

Pojedine stvari u spavaćoj sobi treba čistiti bar jednom nedeljno

Čak i ako u spavaćoj sobi provodite malo vremena, određene predmete trebalo bi da čistite bar jednom nedeljno.

Pored toga što će soba nakon nedeljnog spremanja izgledati čistije, uklonićete potencijalno štetnu prašinu iz vašeg prostora koja može zadržati olovo, azbest i druge potencijalno toksične hemikalije.

Usisajte ili obrišite podove u spavaćoj sobi 

Podove u spavaćoj sobi takođe treba čistiti svake nedelje kako bi se stvorilo okruženje bez prašine koje neće iritirati simptome alergije ili astme. Minimalno usisavanje jednom sedmično može smanjiti količinu prašine i peruti u prostoru. 

Obrišite ručke na vratima i prekidače za svetlo

Ručke na vratima i prekidači za svetlo su dve najvažnije površine koje treba redovno da čistite. Gotovo svaki put kada neko uđe ili izađe iz sobe, rukuje kvakom i prekidačem svetla i potencijalno ih prekriva bacilima i bakterijama. 

Perite posteljinu bar jednom nedeljno

Skidanje posteljine i zatezanje kreveta je nešto što bi trebalo da radite često, kako se između mrtvih ćelija kože, bakterija i grinja, naše posteljine mogu brzo zaprljati. Što više vremena prolazi između pranja, s više ćete smeća deliti krevet, što može uticati na vaše celokupno zdravlje ili kvalitet sna.

Očistite dušek nakon što skinete posteljinu

Kada završite sa skidanjem posteljine, očistite svoj dušek. Usisavanje dušeka jednom nedeljno može dodatno smanjiti prisustvo prašine u spavaćoj sobi, držeći simptome alergije i astme pod kontrolom. Pored nedeljnog usisavanja, trebalo bi da uklonite i sve mrlje koje vidite, prenosi Danas.

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan