Pokrajinska vlada priključila se kampanji protiv nasilja nad ženama

Pokrajinska vlada priključila se kampanji protiv nasilja nad ženama

Vlada Vojvodine uključila se u kampanju "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se održava pod sloganom "Narandžasti svet: prikupiti novac za okončanje nasilja nad ženama i devojčicama".

Zgrada Pokrajinske vlade, Varadinski most preko Dunava u Novom Sadu i sat na Petrovaradinskoj tvrđavi biće osvetljeni narandžasto.
 
Jedan od glavnih izazova u naporima da se suzbije nasilje nad ženama i devojčicama jeste manjak sredstava za zaustavljanje nasilja, za zbrinjavanje žrtava, kao i promene u njihovim životima, prenosi "021". Da bi ovaj problem došao do izražaja, ovogodišnja kampanja se odnosi na obezbeđivanja održivog finansiranja borbe protiv nasilja.
 
Pokrajinska vlada podržala je kampanju Zavoda za ravnopravnost polova, koja će biti održana u sedam opština i gradova u Vojvodini, kroz tribine posvećene informisanju seoskih žena o načinima zaštite od nasilja, kao i podizanju sposobnosti nadležnih institucija u nekoj sredini za pružanje adekvatne pomoći ženama koje trpe nasilje. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pozvao je predstavnike svih lokalnih samouprava u Vojvodini da se priključe kampanji.
 
Kako prenosi "021", "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" je globalna, svetska kampanja koja se obeležava u više od 100 zemalja. Kampanja počinje 25. novembra - Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra - Međunarodnim danom ljudskih prava.
 
Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan