POKRAJINSKI IZBORI: Cenzus prešlo sedam izbornih lista

POKRAJINSKI IZBORI: Cenzus prešlo sedam izbornih lista

Građani Vojvodine juče su birali svoje predstavnike u pokrajinskoj Skupštini, a prema podacima Srpske napredne stranke cenzus je prešlo sedam izbornih lista.

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović saopštio je da je na osnovu 73 odsto obrađenih biračkih mesta SNS osvojila 58,41 odsto glasova, SPS 10,32, SVM 9,42, koalicija stranaka Vojvođanski front 4,85, dok je POKS dobio podršku 4,04 odsto izašlih birača. Cenzus su prešle i izborne liste Metle i SRS sa 3,98 i 3,11 odsto osvojenih glasova.

Kada je reč o raspodeli poslaničkih mandata, Mirović je rekao da bi prema ovakvim rezultatima SNS trebalo da ima 76 mandata.

– Građani Vojvodine su poslali veliku i snažnu poruku da žele onu budućnost koju smo zajednički gradili u protekle četiri godine – rekao je Mirović, a prenosi "Insajder".

Pokrajinska izborna komisija je obavezna da do četvrtka, 25. juna 2020. godine u 20 časova saopšti konačne rezultate na pokrajinskim izborima za poslanike u Skupštini AP Vojvodine, a zamenik predsednika Pokrajinske izborne komisije Rajko Marinković rekao je da će Komisija konačnu izlaznost, kao i preliminarne rezultate saopštiti tokom današnjeg dana.

Prema poslednjim podacima o izlaznosti, na biralištima u Vojvodini glasalo je 43,45 odsto birača, što je pet odsto manje u odnosu na prošle izbore.


Izvor: "Insajder"

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan