Pokrajinski odbor DS-a: SNS ratuje sa građanima na izborima za savete mesnih zajednica

Pokrajinski odbor DS-a: SNS ratuje sa građanima na izborima za savete mesnih zajednica

Pokrajinski odbor Demokratske stranke ukazuje da Srpska napredna stranka koristi svoju celokupnu "državno-stranačko-kriminalnu mašineriju da bi savladala građane" koji su se, u okviru različitih građanskih inicijativa, kandidovali ili planiraju da se kandiduju na izborima za savete mesnih zajednica.

– S jedne strane, onemogućavaju građanskim kandidatima da kontrolišu izborni proces i otežavaju njihovu kandidaturu, a sa druge – na samim izborima koriste sve one poznate naprednjačke "izborne mehanizme" kao što su pritisak na birače, kupovina glasova ili "bugarski vozovi". SNS, pritom, besramno proglašava pobedu nad građanima na potpuno neregularnim izborima na kojima stranke ne bi trebalo uopšte da učestvujunavodi se u saopštenju DS-a.

Oni smatraju da političke partije nemaju šta da rade na izborima za savete mesnih zajednica.

Ovi izbori su stvar građana koji sami, bez spoljnog pritiska, treba da izaberu ljude koji su u najvećoj meri spremni i sposobni da se bore za dobrobit svog komšiluka, a ne one koji neće raditi ništa ili će samo izvršavati partijska naređenja. DS će uvek podržavati građanske inicijative koje imaju za cilj participaciju u političkom životu, a posebno važnom smatramo participaciju na nivou mesnih zajednica, gde se građani mogu organizovano suprostaviti urbanističkom i svakom drugom uništavanju kraja u kojem žive – izjavio je Nebojša Novaković, predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pinčika

  pre 1101 dan i 3 sata

  Suva teorija, gospodo, a od nje građani vajde nemaju. Eeee, nekad ste vi, DS, bili snaga, uzdanica, pokretač u pravcu boljitka... žao mi je što ste se razbucali, kao i cela opozicija i pokazali da ništa niste drugačiji od SNS-a: samo vlastoljupci. Ovo vaše "ukazivanje" je prazno, tek da se nešto kaže...a građani znaju sve to što ste rekli.

  Oceni komentar:
  1
  2
 • MZ

  pre 1101 dan i 1 sat

  @pincika komentar ti je bzvz. Jedina su stranka koja se oglasila i podržala građane. Da vas podsetim, na izborima za MZ, stranke nemaju prava da učestvuju i zbog toga mnoge opozicione se po ovom pitanju ne oglašavaju jer znaju da bi se isto ponašale kao SNS. Promašili ste suštinu. Ovde se ne radi o borbi za vlast već o pravu svakog građanina da učestvuju u mesnoj samoupravi. Predlažem da okupite komšije i kandidujete se za Savet MZ, pa ćemo onda pričati ko i kako čini za svoj kraj. Sportski pozdrav.

  Oceni komentar:
  1
  0
 • O zabavnom parku za građane

  pre 1100 dana i 19 sati

  Srbiju ne treba posmatrati kao državu, već kao luna-park.
  Kada se radi o donošenju zakona i primeni.
  Sve može.

  Oceni komentar:
  1
  0