Pokrenuta peticija protiv izgradnje nacionalnog stadiona, prvi korak skupljanje 10.000 potpisa

Pokrenuta peticija protiv izgradnje nacionalnog stadiona, prvi korak skupljanje 10.000 potpisa

Tim "Kreni - Promeni" i Udruženje za zastitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) pokrenuli su peticiju protiv izgradnje nacionalnog stadiona jer je, kako navode, predsednik Srbije izneo odluku o njegovoj izgradnji, a da građanima Srbije nije predočena studija o ekonomskoj opravdanosti takvog poduhvata.

U trenucima produbljivanja ekonomske krize, ali i imajući u vidu stanje u zdravstvenom sektoru koji prati manjak smeštajnih i zdravstvenih kapaciteta, stanje u obrazovanom sistemu, izgradnja ovakvog objekta deluje neosnovana. Izgradnja stadiona van Beograda oko koga bi trebalo da nikne novo naselje, deluje kao još jedan projekat u kome se javni interesi podređuju privatnim, a postoji ozbiljan stepen sumnje da se zapravo radi o projektu pranja novca. Po mnogo čemu ovaj projekat podseća na Beograd na vodi – navodi se u saopštenju organizatora peticije.

Oni dodaju da je prvi korak skupljanje 10.000 potpisa, a drugi će biti organizovanje ljudi koji će učiniti sve da spreče izgradnju stadiona.

U momentima kada nije formirana nova Vlada, ne postoje kapaciteti izvršne vlasti da donosi definitivne odluke o projekata od nacionalnog značaja. Unapred doneta odluka predsednika Republike je uzurpiranje ustavnih ovlašćenja koja mu ne pripadaju – upozoravaju iz tima "Kreni - Promeni" i UZUZ-a.

Ako želite da budete među onima koji zahtevaju odustajanje od najavljenog projekta izgradnje nacionalnog stadiona, peticiju možete potpisati OVDE.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan