POKRET "METLA 2020":  Potpisan protokol o saradnji s Udruženjem ratnih vojnih invalida Vojvodine

POKRET "METLA 2020": Potpisan protokol o saradnji s Udruženjem ratnih vojnih invalida Vojvodine

Danas su u sedištu novosadskog pokreta "METLA 2020" Protokol o saradnji potpisali predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Vojvodine svih ratova Lazar Suvajdžić, prvi na listi kandidata za odbornike u Skupštini Grada Novog Sada ispred Pokreta "METLA 2020" magistar Bojan Radojević i predstavnik pokreta "METLA 2020" za Vojvodinu Miloš Tubić.

Nakon potpisivanja Protokola o saradnji Lazar Suvajdžić je izjavio da je u Pokretu METLA 2020 prepoznao iskrenog i pouzdanog partnera u ostvarivanju prava i interesa ratnih vojnih invalida, te da je zajedičko delovanje već počelo.

Bojan Radojević naglasio je da se Pokret "METLA 2020" zalaže za maksimalnu podršku socijalno ugroženim stanovnicima Novog Sada.

– U prethodnom periodu uspeli smo da pritiskom na gradsku vlast konačno rešimo problem finansiranja i pravnog statusa personalnih asistenata invalida u Novom Sadu, ali invalidima je potrebna stalna podrška u rešavanju svakodnevnih životnih problema – rekao je Radojević.

Miloš Tubić smatra da su ratni vojni invalidi podneli najveću žrtvu u bori za suverenitet i teritorijalna celovitost Srbije, te da društvo, a pre svega institucije, to moraju da adekvatno cene i pruže im svu neophodnu podršku.

Protokolom o saradnji predviđeno je zajedničko delovanje tokom izborne kampanje ali i zastupanje interesa ratnih vojnih invalida preko odbornika Pokreta "METLA 2020" u Skupštini Grada Novog Sada nakon izbora, navodi se u saopštenju pres službe "Metle". 

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan