Policija na Detelinari u napuštenom objektu zatekla stravičan prizor

Policija na Detelinari u napuštenom objektu zatekla stravičan prizor

Pripadnici novosadske policije u nedelju uveče na Detelinari u napuštenom objektu u vlasništvu Železnice Srbije AD (Rumenački put BB), zatekli su beživotno telo psa koje je visilo na kanapu.

Ova informacija je portalu Mojnovisad.com potvrđena u Osnovnom javnom tužilaštvu. 

Dana 27.11.2022. godine dežurni zamenik javnog tužilaštva obavešten od strane PU Novi Sad PI Detelinara da je u napuštenom objektu, koji objekat je u vlasništvu Železnica Srbije AD, ulica Rumenački put BB, pronađeno telo životinje - psa, obešeno o kanap, bez znakova života, koje delo je izvršeno od strane NN lica, te je dežurni zamenik javnog tužilaštva krivično delo kvalifikovao kao ubijanje i zlostavljanje životinja iz člana 269. stav 1. Krivičnog zakonika, nakon čega je naložio da radnici JKP "Zoohigijene i Veterine Novi Sad" izađu na lice mesta i da telo psa prenesu na Naučni institut za veterinarstvo "Novi Sad", te da se izvrši veštačenje - obdukcija psa od strane tog instituta, koji postupak je u toku – stoji u odgovoru tužilaštva.

Kako naša redakcija nezvanično saznaje nesrećni pas je navodno bio zaklan i rasečen. Po količini krvi koju su policajci zatekli, pretpostavlja se da je više životinja nastradalo na tom mestu. Zvaničnu potvrdu ove informacije nismo uspeli dobiti.

Redakcija se obratila i Policijskoj upravi grada zbog ovog slučaja, ali nije dobila odgovore.

Ubijanje i zlostavljanje životinja kao krivično delo

Član 269 Krivičnog zakonika Republike Srbije u vezi ubijanja i zlostavljanja životinja kaže sledeće:

(1) Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju,kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama,učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

3.) Ko iz koristoljublja organizuje, finansira ili je domaćin borbe između životinja iste ili različite vrste ili ko organizuje ili učestvuje u klađenju na ovakvim borbama,kazniće se zatvorom od šest meseci do tri godine i novčanom kaznom.

Oceni vest:
7
18

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • predatori

  pre 55 dana i 13 sati

  ko psa... taj i čoveka....

  Oceni komentar:
  1
  38
 • pre 55 dana i 8 sati

  Redakcija nije dobila odgovor jer ceo taj potez od stanice do kružnog toka je u izgradnji dela pruge koju vrše strani državljani sa određenim imunitetom i na teritoriji Srbije mogu da vrše i radnje koje su njima u kulturi, a ovde bi trebalo da su kažnjive. Nijedan beskućnik ovde nije tako svirep ili gladan, a uostalom ni nema pristup jer je gradilište ograđeno, s druge strane su šine.

  Oceni komentar:
  1
  13
 • Iznogud

  pre 55 dana i 6 sati

  Užas,divljaštvo bolesnih osoba...

  Oceni komentar:
  0
  15
 • Istina koja vam se ne sviđa

  pre 55 dana i 5 sati

  Kada bude došlo vreme rata i nemanja hrane - a neće je biti dobrim delom i zbog dolaska ne hiljada, ne desetina ili stotina hiljada - već miliona izbeglica od rata sa drugih područja, a istovremeno sadnja bude ugrožena zbog radioaktivnih kiša - svi nosovosadski psi će biti pojedeni, svidelo vam se to ili ne. Gladno dete ili živ pas - za neke će biti dilema. No, za komšije neće. Čekaće se jabuke i paradajz u redovima - zbog kalijuma i otklanjanja posledica unete radioaktivne biljne hrane.

  Oceni komentar:
  14
  6
 • Nemanja

  pre 55 dana i 26 minuta

  Projatelju puno si gledao Pobesnelog Maksa

  Oceni komentar:
  1
  0
 • Novosađanka

  pre 54 dana i 23 sata

  "Istina" ti si bolestan čovek. Idi negde leči se.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Sale

  pre 54 dana i 22 sata

  Kakav naslov... Letos su ljudi prolazili pored tela coveka koji je preminuo na Keju,kod spomenika. Dva sata niko nije prisao,dok nisu muve pocele da se skupljaju. E to je bio stravican prizor,a ovome davati medijsku paznju je budalastina.

  Oceni komentar:
  26
  2