POLICIJA: Od početka godine broj razbojništava u NS smanjen za 30 odsto

POLICIJA: Od početka godine broj razbojništava u NS smanjen za 30 odsto

Broj razbojništava u gradu smanjen gotovo za trećinu, tvrdi v. d. šefa Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta.

- Kada mi je policija, samo petnaestak minuta posle pokušaja razbojništva u menjačnici, javila da su uhapsili dvojicu osumnjičenih, nisam mogao da verujem. Njihovom brzom pronalaženju značajno je pomoglo i to što su radnice uspele da ih detaljno opišu, iako je u njih bio uperen pištolj, za koji se kasnije ispostavilo da je samo replika – izjavljuje za "Novosti" Branimir Nikolić, vlasnik menjačnice "Gaga" na Futoškom putu, koju su dvojica državjana Crne Gore, maskirani fantomkama, pokušali da opljačkaju u ponedeljak oko 14 časova.

- U menjačnicu su ušli maskirani i tražili novac, ali su radnice odmah pritisnule "panik taster", pa sam hitno pozvao policiju – prepričava Nikolić.

- Razbojnici su uspeli da se presvuku, dok su bežali, ali su ipak brzo pronađeni u jednom ugostiteljskom objektu i uhapšeni – dodaje vlasnik "Gage".

Kod njih je nađena garderoba, hirurške rukavice i pištolj, replika italijanske "berete". Ispostavilo se da su prethodnu noć prešli granicu i u Novi Sad došli s namerom da čine razbojništva.

Potvrđujući da je ovo samo jedna u nizu efikasnih akcija novosadske policije, Slobodan Drmanac, v. d. šefa Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, ističe da je od početka godine broj razbojništava smanjen za 30 odsto, a da je za 60 odsto povećan broj rasvetljenih krivičnih dela. Najviše razbojništava se dogodi u gradu, čak 70 odsto.

- Primenjujemo od prošle godine vrlo dobar način rada na suzbijanju krivičnih dela, sa elementima nasilja, a to je da mladi operativci u civilu budu 24 sata prisutni na kritičnim mestima – objašnjava Drmanac za "Novosti".

Na Detelinari, u ulici Dr Svetislava Kasapinovića, na jednom gradilištu operativci su pronašli S. M. (31) za kojim je bila raspisana centralna poternica, zbog izdržavanje zatvorske kazne za razbojništva. Pokušavši da pobegne, napao je dvojicu policajaca, ali je savladan i vraćen u zatvor, a sledi mu i krivična prijava zbog ometanja službenog lica.

Sagovornik beogradskog dnevnog lista ističe da su na meti razbojnika, uglavnom, prodavnice u manje prometnim ulicama, pa stoga apeluje na njihove vlasnike da se zaštite video-nadzorom i alarmom.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan