Policija razbila 20 organizovanih kriminalnih grupa

Policija razbila 20 organizovanih kriminalnih grupa

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasilјević izjavio je danas na sastanku direktora policija u okviru Brdo procesa, da je srpska policija pouzdan partner u borbi protiv iregularnih migracija i da je u poslednje tri godine razbila 20 organizovanih kriminalnih grupa osumnjičenih za krijumčarenje migranata.

Vasilјević je precizirao da je od početka godine srpska policija podnela 123 krivične prijava protiv 164 osobe osumnjičene za krivična dela nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi i procesuirala tri organizovane kriminalne grupe.

Na sastanku, koji se održava u Portorožu, Vasilјević je istakao da je tokom ove godine zabeležen porast iregularnih migracija i da je u odnosu na 2021. godinu otkriveno gotovo 191 odsto više nezakonitih prelazaka.

Vasilјević je naglasio da je za uspešnu borbu protiv svih vidova kriminala i očuvanje sigurnog okruženja za naše građane potreban zajednički odgovor i bliska saradnja policija u regionu.

Na sastanku je dogovoreno dalјe jačanje i unapređenje saradnje, posebno kroz rad operativnih grupa na ekspertskom nivou.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan