Policijska stanica u Futogu dobila vrednu opremu za video nadzor (FOTO)

Policijska stanica u Futogu dobila vrednu opremu za video nadzor (FOTO)

Strukovno udruženje policije je doniralo opremu za video nadzor vrednu 130.000 dinara koja će biti instalirana u Policijskoj ispostavi Futog u Novom Sadu.

Kako kažu u udruženju, na ovaj korak su se odlučili prateći svetske i evropske trendove uvođenja i instaliranja sistema videonadzora (CCTV, closed-circuit television) u policijske objekte.

Video nadzorom biće pokriveno parkiralište policijske ispostave, sam objekat, ulazi, hodnici, kao i prostorije u kojima se dovode lica prema kojima se postupa.


Na ovaj način olakšaće se rad policijskim službenicima na obezbeđenju ispostave i vozila, jer će imati konstantan uvid na iste putem kamera.

Kako se navodi u saopštenju, glavni ciljevi korišćenja nadzora u policijskim objektima su višestruki i ogledaju se u obezbeđenju ukupnog praćenja onoga što se dešava u prostorijama (sigurnosti i zaštite), sprečavanju samoubistva, samopovređivanja i incidente nasilja dovedenih i zadržanih lica, sprečavanje nehumanog postupanja nad istim, kao i pružanja zaštite policijskih službenika protiv lažnih navoda (odvraćanja i zaštite). 


U nekim kontekstima, u najširoj primeni video nadzor može da se koristi da nadoknadi manjak osoblja angažovanog na obezbeđenju objekata i okoline objekta.

- Smatramo stoga, da će se povećati profesionalizam policijskih službenika a ujedno će policajci biti u znatnoj meri zaštićeniji od lažnih prijavljivanja građana u vezi sa prekoračenjem ovlašćenja i primene sredstava prinude – kaže se na kraju saopštenja iz Strukovnog udruženja policije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan