Policijska uprava: Smanjen broj krivičnih dela na teritoriji Grada

Policijska uprava: Smanjen broj krivičnih dela na teritoriji Grada

Tri četvrtine krivičnih dela u Južnobačkom okrugu počini se u Novom Sadu.

- Analiza stanja bezbednosti za osam meseci ove godine govori o pozitivnim trendovima u ključnim segmentima našeg rada – izjavio je juče na konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Siniša Radaković.

- Pre svega, napominjem da je smanjen broj krivičnih dela, broj dela koji su počinili maloletnici i nepoznata lica, dok je istovremeno povećan procenat rasvetljavanja i broj učinilaca uhvaćenih na delu – dodao je on.

Statistika kaže da je od januara do avgusta 2016. na području Policijske uprave evidentirano 6.514 krivičnih dela, što je znatno manje nego u istom periodu prošle godine (7.632). Najveći broj svih krivičnih dela, oko 95 odsto, čine ona iz oblasti opšteg kriminaliteta, a među njima najbrojniji su imovinski delikti, te je značajan podatak da je, iz godine u godinu, sve manje upravo tih krivičnih dela. Većina – tri četvrtine krivičnih dela u 12 opština Južnobačkog okruga – počinjena je na području Novog Sada.

- Posebno naglašavam da je u prvih osam meseci ove godine izvršeno dvostruko manje razbojništava nego u istom periodu pretprošle godine. Krađa, teških krađa i razbojništava je petinu manje, a u odnosu na pretprošlu godinu čak 35 procenata. Takođe, gotovo je prepolovljen broj krađa motornih vozila, sa 128, odnosno 112 u protekle dve godine, na 65 u ovoj godini – kazao je Radaković.

Kada je reč o najtežim krivičnim delima, ohrabruje podatak da su rasvetljena sva ubistva i teška ubistva počinjena u navedenom periodu, dok procenat rasvetljavanja nanošenja teških telesnih povreda iznosi oko 85.

Naročito dobre rezultate Policijska uprava beleži u borbi protiv nelegalne trgovine narkoticima. To konkretno znači da je policija ove godine otkrila oko 60 odsto više krivičnih dela iz te oblasti nego u istom periodu lane, govore statistički podaci Policijske uprave zadužne za Južnobački okrug.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan