POMOĆ OD 100 EVRA: Broj telefona biće objavljen 15. maja, građani neće morati da ostave ime i prezime

POMOĆ OD 100 EVRA: Broj telefona biće objavljen 15. maja, građani neće morati da ostave ime i prezime

Penzionerima i onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć 100 evra biće isplaćeno automatski. Ostali koji žele da im se isplati ta pomoć mogu prijaviti od 15. maja do 5. juna.

Građani koji žele pomoć od 100 evra moći će da se prijave elektronski, na sajtu Uprave za trezor, i preko kontakt centra, čiji će broj biti objavljen 15. maja.

Prvobitno je bilo predviđeno da građani prilikom prijave ostave svoje ime i prezime, matični broj, broj lične karte i naziv banke u kojoj imaju ili će otvoriti tekući račun.

Prema najnovijim pravilima, to je izmenjeno i građani neće morati da ostave svoje ime i prezime, rekla je za RTS pomoćnica ministra finansija Ana Jović.

Prilikom prijave, moraće da se ostavi matični broj, broj lične karte i naziv banke. Ukazuje da će Uredbom biti formiran privremeni registar, koji će biti ugašen posle godinu dana od stupanja na snagu.

Jović navodi da će to onemogućiti zloupotrebe, na koje su ukazivali stručnjaci.

Mera je, ističe, potpuno opravdana kao podrška potrošnji.

– Svi smo prvi put u pandemiji, ne znamo šta će biti dalje i ovo je podrška svim punoletnim građanima, da se iskoristi za potrošnju i ponovo dođe u privredu –  ističe pomoćnica ministra finansija.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan