POMOĆ ZA VASILIJA: Za sedam dana potrebno je skupiti novac za operaciju

POMOĆ ZA VASILIJA: Za sedam dana potrebno je skupiti novac za operaciju

Vasilije Urošević (2001.) je 2019. godine pao sa četvrtog sprata i ostao nepokretan. Rok za operaciju u Novom Sadu je do kraja novembra. Operacija ne sme da se odlaže, da bi imala očekivani efekat: da Vasilije skroz pokrene ruke i da prohoda, da konačno bude samostalan.

Prilikom pada Vasilije je zadobio frakture pršljenova sa posledičnom kvadriparezom teškog stepena, kao i subarahnoidalnu hemoragiju i ostao nepokretan. Bio je operisan na Urgentnom centru, i počeo je pomalo da pokreće ruke iz ramena i laktove, međutim donji ekstremiteti su oduzeti i ne pokreće ih.

Svakim proteklim danom smanjuje se šansa da se nervi oporave. Doktori kažu da je operacija ugradnje epiduralnog stimulatora već rađena nekoliko puta kod nas i da je pokazala odlične rezultate kada se uradi na vreme.

Moje trenutno stanje me vezalo za krevet i kolica, u potpunosti sam zavistan od drugih osoba. Pokušaću da vam opišem kakav je to (ne)osećaj. To je utrnulost, unutrašnji osećaj mravinjanja, peckanja i žarenja, a nemogućnost pomeranja donjih ekstremiteta čini da se osećam kao da mi je telo zakopano u zemlju sa glavom, vratom i rukama van nje. Malo je stvari koje mogu sam da uradim, te me drugi kupaju, oblače, hrane, menjaju pelene, peru zube, itd. Teško mi je da opišem kako mi je i kakav život živim. Zamislite da želite nešto da pojedete, da je to na dohvat ruke, ali ne možete jer znate da ni kašiku ne možete da držite ili da presvučete mokru majicu. Teško mi pada što ne mogu da se bavim onim što najviše volim, a to je muzika i režija! I, bez obzira na sve, ne gubim veru i nadu u svoj oporavak, sve dok postoji i najmanja šansa za njega. A šansa mi se pruža u Novom Sadu, gde se radi operacija matičnim ćelijama. Međutim, moja majka i ja nismo u mogućnosti da je finansiramo sami, pa bih želeo da zamolim sve koji su u mogućnosti da nam pomognu koliko mogu u našoj borbi za bolje sutra. Hvala svima – poručuje Vasilije.


Pošaljite SMS na 3800, podelite ovaj post ili uplatite na račun Fondacije "Pokreni život". Više informacija možete videti ovde.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan