Ponovnim podgrevanjem hrani možete produžiti rok trajanja

Ponovnim podgrevanjem hrani možete produžiti rok trajanja

Nema ništa loše u tome da ostatke od ručka i večere čuvate za kasnije, ali ne treba jesti hranu ako je predugo bila odložena.

Ostaci obroka mogu da vam olakšaju život u narednim danima ako ih ponesete sa sobom na posao i tako izbegnete brzu hranu. Takođe ih možete ostaviti kod kuće, da vas sačekaju kada se vratite s posla onda kad nije vam do kuvanja.

Međutim, jako je važno kako čuvate ostatke hrane, jer u frižideru ne mogu stajati večno.

Većina kuvane hrane može da stoji u frižideru 3 ili 4 dana nakon što je pripremljena. Ipak, treba svakodnevno proveravati da li su skladišteni obroci i dalje jestivi.

Ostatke obavezno treba držati u frižideru, a poželjno je i da ih izvadite na sobnu temperaturu neko vreme pre nego što ih podgrejete. Ukoliko sve ostatke ne pojedete odmah, preostali deo hrane obavezno stavite u frižider u roku od 2 sata od vađenja.

Ponovnim zagrevanjem ostataka hrane možete im produžiti rok trajanja, jer ovim procesom ubijate bakterije koje su se u međuvremenu namnožile, pa će oni biti jestivi dan ili dva duže. 

Međutim, ponovnim podgrevanjem nutritivna vrednost namirnica se smanjuje, pa obrok neće biti hranljiv kao kada ste ga jeli odmah nakon pripemi. Zato je bolje uvek podgrevati samo onoliko koliko ćete pojesti.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan