Ponovo odloženo suđenje bračnom paru Milutinović

Ponovo odloženo suđenje bračnom paru Milutinović

Suđenje Slobodanu Milutinoviću Snajperu i njegovoj supruzi Tamari Milutinović, protiv kojih je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo optužni predlog zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu, odloženo je juče jer spisi predmeta nisu vraćeni od veštaka do početka glavnog pretresa na kojem su trebali da budu saslušani svedoci i veštaci.

Naredni glavni pretres, kako je za "Dnevnik" potvrdila portparol novosadskog Osnovnog suda Svjetlana Radovanović, zakazan je za 8. septembar.

I prethodno ročište, koje je trebalo da bude 21. aprila, odloženo je jer, kako je tada rečeno, okrivljena Tamara Milutinović nije mogla da pristupi pretresu iz zdravstvenih razloga.

Na početku suđenja, 11. marta, supružnici nisu priznali krivično delo za koje se terete, ali su dopunili odbranu koju su ranije izneli. Oni nisu hteli da odgovaraju na pitanja jer smatraju da su im DNK dokazi podmetnuti.

Ovaj bračni par se našao na optuženičkoj klupi jer je tokom policijske akcije, koja je sprovedena tri dana nakon ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (48), u njihovom stanu pronađen pištolj za koji nemaju dozvolu. Naime, prilikom pretresa više stanova i objekata, 5. septembra prošle godine, supružnici Milutinović su uhapšeni jer je kod njih pronađeno nelegalno oružje.

Slobodan Milutinović je na početku suđenja izjavio da nije znao da se u stanu, u kojem živi s porodicom, nalazi oružje. Kako je rekao, da imaju pištolj u kući saznao je kada im je u poseti bio jedan prijatelj.

Pričali smo uz piće i dotakli se moje i Tamarine bezbednosti. U tom trenutku je moja supruga rekla da se obezbedila i da ima pištolj. Otišla je i vratila se sa tkaninom u ruci i kada je otvorila tkaninu video sam pištolj. Bio sam ubeđen da je replika jer sam nekoliko puta u streljani imao priliku da držim pištolj u ruci. Bio sam siguran da je replika – rekao je Slobodan Milutinović.

Njegova supruga Tamara je prilikom dopune svoje odbrane izjavila da je pištolj nabavila za "ne daj bože" jer je njen suprug često bio odsutan, a ona je bila sama s decom u stanu i bojala se za njihovu bezbednost.

Šta su još izjavili Milutinovići pročitajte na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Papa

    pre 654 dana i 21 sat

    Sve dok država ne relaksira Zakon o oružju gradjani će ga nabavljati i držati ilegalno.

    Oceni komentar:
    1
    1
  • Preplašenim političarima

    pre 654 dana i 17 sati

    Apsolutno si u pravu. Nakon što su napravili magarca od mene posle 30 godina urednog plaćanja poreza i pristojnog ponašanja, nikada više neću državi ništa prijavljivati.

    Oceni komentar:
    0
    1
  • BašK

    pre 654 dana i 1 sat

    Da, zato što inače gospodža ne bi dobila dozvolu od "države"? Aha.

    Oceni komentar:
    0
    0