PONOVO RADI RADNIČKI: Vega IT od četvrtka otvara predvorje za posetioce izložbe "Nekad i sad"

PONOVO RADI RADNIČKI: Vega IT od četvrtka otvara predvorje za posetioce izložbe "Nekad i sad"

Nakon pune dve godine od početka renoviranja, zgrada Radničkog univerziteta, jednog od čuvenih simbola Novog Sada, zvanično otvara vrata za svoje sugrađane.

Tim povodom, od 30. novembra do 8. decembra, predvorje kompanije "Vega IT" uveličaće izložba "Nekad i sad" akademske slikarke Svetlane Ninković, a ulaz je slobodan za sve. 

Prostor popularnog Radničkog je 20 godina bio u potpunosti neiskorišten, a dela koja će Novosađani moći da vide, simbolično, nastajala su upravo tokom dvadeset godina duge karijere istaknute slikarke.

Kompanija "Vega IT" je krajem 2020. godine kupila zgradu Radničkog univerziteta na javnoj licitaciji, a zamišljeno je da 13 spratova i 6.500 kvadratnih metara budu radni prostor za 550 ljudi. Idejno rešenje za fasadu zgrade, nakon javnog takmičenja, kreirao je arhitektonski studio "Kuzmanov and partners" iz Novog Sada, sa idejom da VEGA IT RADNIČKI očuva identitet objekta uz savremenu oblikovnu prepoznatljivost i korišćenje novih materijala i savremenih obloga, dok su za realizaciju projekta bili zaduženi studio za arhitekturu Synthesis Quatro, kompanija "Dijagonala" i "TIM inženjering".


Radujemo se što je spoljna rekonstrukcija zgrade završena i što smo korak bliže da nekadašnji simbol Novog Sada dobije novi sjaj. Posebnu zahvalnost zaslužuju svi partneri i saradnici koji izvode radove na rekonstrukciji zgrade i dizajnu enterijera, a sa posebnim nestrpljenjem očekujemo da čujemo impresije naših sugrađana koji će nas u četvrtak, 30. novembra, po prvi put posetiti – rekao je suosnivač kompanije Vladan Ostojić i podsetio da je namera kompanije da se slične manifestacije organizuju na ovoj kultnoj lokaciji.

Umetnost Svetlane Ninković karakterišu intenzivni, dinamični i neočekivani kontrasti, koji nepogrešivo privlače pažnju i teraju na razmišljanje. Kao članica Likovnog Kruga, sa više od 25 samostalnih i 30 grupnih izložbi, Novosađanima će se predstaviti izložbom sa većim brojem svojih radova.

Presrećna sam što će upravo moje slike koje su nastajale u godinama u kojima je zgrada Radničkog bila zatvorena najaviti njen novi život i vratiti je  Novosađanima. Ovo je takođe prvi  put da će slike iz različitih perioda biti izložene u isto vreme na istom mestu. Posebno sam ponosna i radujem se što posle dugog vremena i nedavne izložbe u Strazburu imam priliku da  izlažem u svom gradu – kaže Svetlana.


Postavka će biti dostupna od 30. novembra do 8. decembra, svakog radnog dana u periodu od 8 do 18 časova u predvorju kompanije Vega IT.

Vlasnik zgrade u ulici Vojvođanskih brigada je firma "Vega Properties Radnički" d.o.o, iza koje stoji kompanija "Vega IT". Sa preko 200 klijenata iz čak 23 zemlje sveta, otvorenim kancelarijama u Londonu i Njujorku i ozbiljnim planovima za širenje na Bliski Istok, Vega IT je prava globalna kompanija sa sedištem u Srbiji.

Oceni vest:
32
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lana

  pre 93 dana i 17 sati

  Palata Vega, nesto najlepse sto nam se dogodilo u gradjevinarstvu poslednju deceniju. Uvece, kada kroz noc zasvetlucaju dva pretposlednja sprata, obavezno pogledam ka tom primeru radjanja carolije iz pepela i odusevim se.

  Oceni komentar:
  7
  11
 • Blago nama

  pre 93 dana i 16 sati

  Složio bih se sa Vama Lana, i pridodao Svetlanu na to.

  Oceni komentar:
  3
  4
 • Jmh

  pre 93 dana i 8 sati

  Koliko novih parking mesta je obezbedjeno za zaposlene?
  Nekada je iza zgrade bio veliki parking…

  Oceni komentar:
  0
  8