PONY KUTAK: Mesto gde i deca i roditelji uživaju

PONY KUTAK: Mesto gde i deca i roditelji uživaju

Ukoliko želite da vaša deca uživaju i da se druže sa najplemenitijim životinjama na svetu - konjima, onda je idealno mesto da ih odvedete u “Pony kutak” koji se nalazi u Petrovaradinu.

Ako idete iz Novog Sada treba da pređete preko Varadinskog mosta, prođete Beogradsku kapiju i skrenete na drugom skretanju desno pre restorana Trag i parkića. Potom se ide još 200 metara zemljanim putem, pored ispusta sa konjima, do parkinga i stigli ste na odredište.

“Pony kutak” je smešten, u konjičkom klubu Petras, na Petrovaradinskoj tvrdjavi, na svega dva kilometra od centra grada.

Poni konji se mogu jahati svakoga dana, sem ponedeljkom, radnim danom u popodnevnim časovima, a vikendom i pre podne.

"Pony kutak" je prvi poni klub u Srbiji, a osnovan je pre sedam godina, pri čemu je osnovna ideja bila da se kod dece od malih nogu razvija ljubav prema poni konjima. Ovde deca uživaju i uče zanimljive stvari, a oni uzrasta od 2 do 10 godina mogu da uživaju u jahanju i druženju sa ovim prelepim životinjama.

Osnivači “Pony kutka” su Tamara i Željko Kuran, a podsticaj su im, kako kažu, bila njihova deca koja imaju neverovatnu ljubav prema konjima.

- Cilj je da unapredimo ovaj segment konjarstva, ali i da razvijamo kod najmlađih ljubav prema ovim divnim životinjama i polako, ali sigurno ih uvodimo u svet konja - navode vlasnici.

 

 

Ono što je najbitnije u celoj priči jeste da se deca stalno vraćaju, jer jahanje ponija je nezaboravan doživljaj koji se pamti celog života, a ukoliko se dete plaši, tu su vlasnici koji će ih vrlo brzo osloboditi straha. Jahanje ponija je 250 dinara.

Ovde se često organizuju i dečje kreativne radionice, koje se održavaju po dogovoru, dok se sve informacije o temi i terminu radionica mogu pronaći na njihovoj Fejsbuk stranici.

 

 

U “Pony kutku” se organizuju i edukativni program odnosno edukativne šetnje po tvrđavi, a ova avantura traje oko sat vremena. Svaka šetnja je tematska i interaktivna, a prilagođena je i uzrastu dece koja žele u avanturu. Kako saznajemo, cilj ovih šetnji je da se deca nauče na boravak u prirodi, da se što više kreću, da jačaju ravnotežu ,razvijaju motoričke sposobnosti, ali i istraživački duh od malena. Šetnja po detetu staje 600 dinara.

 


Takođe u “Pony kutku” se organizuje i škola jahanja za decu koja su veliki ljubitelji konja. U prvom kontaktu sa konjima deca se uče osnovama držanja tela u sedlu uz interesantne vežbe kojima se razvija motorika i ravnoteža. Iz časa u čas deca, uz veliko uživanje, napreduju u savladavanju osnovnih veština jahanja. Školu jahanja vode obučeni treneri. Jedan čas jahanja za najmlađe traje dvadesetak minuta. Cena je šest hiljada dinara za deset časova.

U “Poni kutak” često dovodim decu, jer obožavaju konje, a takođe učestvuju i u radionicama i svaki put jedva čekaju novi susret za ovom divnim životinjama – kaže Dragana.


Ljiljana Natošević Milovanović

Oceni vest:
17
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan