Porastao broj zaraženih u Grčkoj, razmišlja se o uvođenju dodatnih ograničenja

Porastao broj zaraženih u Grčkoj, razmišlja se o uvođenju dodatnih ograničenja

Grčka će povećati broj testiranja na korona virus i uvesti dodatna ograničenja na mestima koja se pojavljuju kao nova žarišta, odlučila je vlada te zemlje.

Premijer Kirijakos Micotakis i ostali zvaničnici imali su hitan sastanak jutros, zbog velikog porasta broja zaraženih koronavirusom. Od 97 novozaraženih u protekla četiri dana, trećina je putnika iz inostranstva.

Ovo je izazvalo posebnu zabrinutost u Grčkoj, s obzirom na to da su planirali da od 15. juna otvore granice za strane turiste, a predviđeno je da oni neće morati u karantin, kao i da se testovi neće svima raditi, već će se sprovoditi slučajno testiranje, prenosi portal Keep Talking Greece.

Kako je portparol vlade Stelios Pecas rekao nakon sastanka, zaraženi putnici iz inostranstva su grčki državljani. Nije bilo reči o tome da li će se možda ponovo razmatrati odluka, odnosno da li će možda biti odloženo otvaranje granica predviđeno za 15. jun.

Na današnjem sastanku, zvaničnici su se saglasili da bi trebalo sprovoditi više testiranja u žarištima širom zemlje, a da bi ta područja mogla da budu i potpuno blokirana, ukoliko se pokaže potreba za tim.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan