PORESKA UPRAVA: JGSP "Novi Sad" najveći dužnik među gradskim preduzećima

PORESKA UPRAVA: JGSP "Novi Sad" najveći dužnik među gradskim preduzećima

Aktivna preduzeća u Novom Sadu duguju državi više od dve milijarde dinara na ime poreza.

Ukoliko se tom broju dodaju i preduzeća u stečaju, a zatim i ona koja su obrisana iz registra ili im je privremeno oduzet poreski identifikacioni broj (PIB), iznos od dve milijarde se umnožava nekoliko puta, saznaje 021.rs.
 
Kako se dalje navodi, na listi aktivnih kompanija koja su na kraju godine ostala dužna za porez nalazi se 389 preduzeća. Njih 30 dolazi iz Novog Sada i oni duguju više od dve milijarde dinara.
 
Kako se vidi u dokumentaciji Poreske uprave, najveći dužnik prema državi je jedno gradsko preduzeće, odnosno JGSP "Novi Sad", koje je za porez ostalo dužno ravno 286.541.140 dinara. Kao bitna napomena navodi se da je u toku zahtev za reprogram.
 
Među najvećim dužnicima su još i "Eko-fokus", "Metal konekt", "Bomeks gips", "Gardi", "Novitet", "Netaknuta priroda", "Info Lokal Media Grup", "Toal". Kod većine je pokrenuta prinudna naplata, piše portal 021.rs
 
Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.
Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nenad

  pre 2320 dana i 11 sati

  Dugove drzavnih preduzeca ce da plate gradjani naravno.... I onda kazu siva ekonomija unistava Srbiju, a drzava vodi crnu ekonomiju da ne moze crnje...

  Oceni komentar:
  0
  8