Porodice žrtava požara u "Kontrastu" zalažu se za bolji nadzor pravosuđa

Porodice žrtava požara u "Kontrastu" zalažu se za bolji nadzor pravosuđa

Udruženje građana "Istina – Tamarini zakoni" predalo je Skupštini Srbije inicijativu za osnivanje regulatornog tela koje će se baviti kontrolom i nadzorom tužilaca, zamenika tužilaca i sudija.

Udruženje je pokrenulo inicijativu jer su, kažu, nezadovoljni radom pravosudnih organa, posebno u slučaju požara u diskoteci "Kontrast".

Oni su uradili predlog nacrta zakona o kontroli i nadzoru rada pravosuđa koji su uputili skupštinskom Odboru za pravosuđe, predsednici parlamenta Maji Gojković, potpredsedniku Skupštine Srbije Veroljubu Arsiću i načelniku za zakonodavstvo Radoslavu Vujoviću.

Otac poginule Tamare, Branko Miladinović, kaže da je neophodno osnivanje regulatornog tela koje bi nadziralo rad sudija i tužilaštva, koje inače niko ne kontroliše.

- Da se više nikada ne desi da država unesrećene roditelje prepušta samovoljnom i bahatom ponašanju takozvanog nezavisnog pravosuđa. Da tužioci, njihovi zamenici i sudije donose nezakonite, namerno pogrešne i loše odluke, a da li to rade pod pritiskom, zbog mita i korupcije, boljeg položaja - mene to ne zanima – rekao rekao je Miladinović novinarima nakon predaje predloga Zakona.

Rekao je da su imali sastanak sa potpredsednikom parlamenta Veroljubom Arsićem i sa načelnikom za zakonodavstvo Radoslavom Vujovićem i da su od njih dobili punu podršku.

- Narod ako plaća sudije i tužioce on mora da ima kontrolu nad njima, da svi građani Srbije budu jednaki pred zakonom – naglasio je on.

Regulatorno telo imalo bi sedam članova nezavisnih stručnjaka, koji bi na nakon analize dali uputstvo, opomenu ili upozorenje.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan