"Posle sto godina i Hongkong je rekao doviđenja“: Osvanuli plakati u Novom Sadu

"Posle sto godina i Hongkong je rekao doviđenja“: Osvanuli plakati u Novom Sadu

U Novom Sadu i u još nekoliko gradova u Vojvodini jutros su osvanuli plakati na kojima piše "Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja".

Plakate je potpisala organizacija "Mlada Vojvodina", a uz potpis je i zvezda petokraka.

Plakati su primećeni u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kovačici, Beloj Crkvi, Vršcu, Srbobanu, Vrbasu, Novom Bečeju i Kikindi. 

Hongkong je 99 godina bio kolonija Velike Britanije, nakon čega se 1997. godine vratio u okvir Kine, kao specijalni administrativni region. U Novom Sadu se danas i sutra brojnim svečanostima u organizaciji vlasti obeležava 100. godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, prenosi 021.rs.

Organizacija Mlada Vojvodina ranije je saopštila da su oni "revolucionarni republikanski pokret, koji nije zvanično registrovan, a okuplja mlade iz petnaestak mesta u Vojvodini, kojima je dosta kilavih i mlakih autonomaških političara". 

Široj javnosti su postali poznati kada su, nakon izbora u španskoj pokrajini Kataloniji i pobede stranaka koje se zalažu za odvajanje te pokrajine od Španije, ispisali grafite "Vojvodina = Katalonija" u više gradova. 

Nakon toga, oglašavali su se putem novih grafita, plakata i saopštenja za javnost, u kojima su oštro kritikovali vlast, zatim Vojvođansku partiju, Vojvođanski klub, Demokratsku stranku, Ligu socijaldemokrata Vojvodine...

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE.
Oceni vest:
9
9

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan