Potpisan ugovor o izgradnji Fruškogorskog koridora, rok za završetak radova 15. mart 2024.

Potpisan ugovor o izgradnji Fruškogorskog koridora, rok za završetak radova 15. mart 2024.

Vlada Srbije i kineska kompanija CRBC potpisale su danas Ugovor o izgradnji Fruškogorskog koridora, od Novog Sada do Rume, čija je ukupna vrednost 606 miliona evra.

Ugovor su potpisali ministarka Zorana Mihajlović i direktor kompanije Džan Sjao Jen, a svečanostii u Predsedništvu Srbije prisustvovali su predsednik Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Cen Bo.

Fruškogorski koridor biće brza saobraćajnica od Rume do Novog Sada u dužini od 47,7 kilometara, koja će spojiti autoputeve ka Šidu i Subotici, a biće izgrađena u rekordnom roku, do 15. marta 2024. godine, najavio je Vučić.

Predsednik je dodao da je ovo važan dan u "moru ne tako lakih dana", kao i da je veoma ponosan što je taj ugovor potpisan.

– Fruškogorski koridor biće veoma značajan ne samo za Novosađane, već i za građane iz svih delova Bačke i Srema i skratiće im put ka zapadu Srbije i zapadnim zemljama – izjavio je. 

Vučić je naveo da će ta brza saobraćajnica, pre svega, omogućiti lak dolazak do Fruške gore i Rume.

U okviru brze saobraćajnice biće izgrađen i most na Dunavu kod Kovilja od 1,8 kilometara i tunel Iriški venac od čak 3,5 kilometra, naglasio je predsednik, a prenosi RTV.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan