Potpisan ugovor o izradi modela upravljanja Petrovaradinskom tvrđavom

Potpisan ugovor o izradi modela upravljanja Petrovaradinskom tvrđavom

Na tender, koji je završen početkom meseca, javilo se samo jedno preduzeće, koje je ugovorom dužno da do 30. novembra ove godine osmisli program i plan upravljačkog modela Tvrđave.

Posao vredan oko 3,7 miliona dinara dobila je beogradska firma "Horwath HTL".

U Gradskoj upravi za privredu rekli su da je cilj raspisivanja javne nabavke bio da se u narednom periodu dođe do kvalitetnog i dugoročnog rešenja za taj najznačajniji turistički prostor i simbol grada, a sve u smislu njegove zaštite, ali i održivosti, prenosi "Dnevnik".

- Model upravljanja sa studijom opravdanosti za proglašenje turističkog prostora predstavlja paket predloga za uspostavljanje sistema za dugoročno rešenje upravljanja i gazdovanja prostorom Petrovaradinske tvrđave s pravnog, ekonomskog i finansijskog aspekta, kao i održivu zaštitu, očuvanje i unapređenje prostorne turističko-kulturno-istorijske celine od velikog značaja "Gornja i Donja tvrđava s podgrađem” u Petrovaradinu – kazali su u gradskoj upravi.

U konkursnoj dokumentaciji za izradu programa navedeno je da su ciljevi, između ostalog, obezbeđenje organizaciono-tehničkih uslova za uređivanje, korišćenje, unapređenje i zaštitu Petrovaradinske tvrđave i njene turističke infrastrukture, zatim koordinacija aktivnosti pravnih i fizičkih lica u vezi s njenim korišćenjem i razvojem i staranje o namenskoj upotrebi državne imovine. Trebalo bi da se uspostavi i sistem upravljanja građevinskim zemljištem i staranja o nepokretnostima Petrovaradinske tvrđave koji su u državnom vlasništvu.

Beogradska firma s kojom je sklopljen ugovor biće u obavezi da pripremi studiju za potrebe proglašenja i održivog korišćenja turističkog prostora u skladu s odredbama Zakona u turizmu. Osim toga, između ostalog, dužna je da modelom definiše organizacione šeme s odeljenjima, radnim pozicijama i opisom ključnih odgovornosti na Tvrđavi.

Od 1992. godine, kada je ukinuto Javno preduzeće "Petrovaradinska tvrđava”, Gibraltar na Dunavu je u nadležnosti nekoliko uprava, preduzeća, udruženja i službi, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan